Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on tyytyväinen Puolustusvoimien ja valtioneuvoston hävittäjävalintaan. Viidestä kandidaatista tuli valituksi yhdysvaltalainen Lockheed Martinin F-35 monitoimihävittäjä. Perussuomalaisten kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Jari Ronkainen korostaa, että kyseessä oli nimenomaan Puolustusvoimien esitys, jota kunnioitettiin, kuten pitääkin.

– Suurin asiantuntemus valinnassa on Puolustusvoimilla, ei poliitikoilla. F-35:n valinnassa kaikki kriteerit täyttyvät asiantuntijoiden mukaan – mukaan lukien huoltovarmuustekijät. Olemme tyytyväisiä, että juuri asiantuntemusta kuunneltiin, Jari Ronkainen kommentoi.

Perussuomalaiset toivoo hankkeen etenevän ripeästi

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on samoilla linjoilla ja lisää, että vaatimus puolustuskyvyn täysimääräisestä ylläpidosta toteutuu hankinnan myötä.

– Perussuomalaisille on alusta asti ollut prioriteetti, että Hornetien suorituskyky korvataan täysimääräisesti. Kiitän asiassa kaikkia eduskuntapuolueita, sillä puolustuskyvyn ylläpidosta vallitsee laaja yksimielisyys, Tavio toteaa.

Perussuomalaiset pitää tärkeänä, että hanke etenee ripeästi nyt, kun valinta on tehty.

Myös kansanedustaja Vilhelm Junnila (ps.) kommentoi valintaa: ”Suomen päätös hankkia suorituskyvyltään paras hävittäjä eli F-35 on hyvin valmisteltu, puolustuspoliittisesti perusteltu sekä ulkopoliittisesti kestävä.”

Suomen Uutiset