Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n toiminnanjohtaja Sini Hursti kertoo, ettei kansalaisten viime päivien ruoan hamstraus ei ole hänen mukaansa toistaiseksi vaikuttanut jaettavaan apuun.

Suomen Uutiset kysyi Helsingin Laajasalon S-marketista sunnuntai-iltana 15.3., miten esimerkiksi lahjoitettavan leivän määrä on näkynyt perjantain jälkeen tapahtuneen ostoryntäyksen jäljiltä. Hyllyjä täydentänyt myyjä kertoi Suomen Uutisille, että ylimääräistä leipää ei ole jäänyt hyväntekeväisyyteen.

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n toiminnanjohtaja Sini Hursti kertoo Suomen Uutisille, kansalaisten viime päivien ruoan hamstraus ei ole hänen mukaansa toistaiseksi vaikuttanut jaettavaan apuun.

– Kaupoista tulee vähemmän tavaraa, mutta tukuista saamme tarpeeksi lahjoitettavia tuotteita. Toiminta jatkuu näillä näkymin entiseen malliin, hän kertoo.

Kasvomaskeja ja käsidesiä tarvitaan

Hursti sanoo, että he kaipaisivat kaupungilta apua suojautumiseen.

– Kasvomaskit ja käsidesi olisi tarpeellinen apu. Henkilökuntamme tarvitsee suojavarusteita. Tiedän, että kaupungin varastossa on näitä tuotteita, hän sanoo.

Tällä hetkellä ruoanjakotilanteessa pidetään turvaväli sekä viive ennen kuin seuraava asiakas pääsee tiloihimme. Lisäksi asiakkaiden kädet desinfioidaan suihkuttamalla käsidesiä.

– Henkilökuntamme on tehnyt itse käsidesiä, jotta voimme jatkaa toimintaamme turvallisesti.

Kävijöitä on Hurstin mukaan ollut entiseen malliin.

– Se, miten korona vaikuttaa kävijämääriin näkyy keskiviikkona, jolloin on seuraava jakotilanne, hän sanoo.

SUOMEN UUTISET