Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho toteaa, ettei ulkorajojen sulkeminen muulta kuin välttämättömältä liikenteeltä ole tietenkään ratkaisu pandemiaan, mutta se on osa ratkaisua – samoin kuin sisäiset karanteenitoimet.

– Se, että jokin toimenpide ei ratkaise koko ongelmaa, ei ole peruste vastustaa kyseistä toimenpidettä, Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

– Jos veneen pohjassa on viisi reikää, mutta käytettävissä on vain neljä tulppaa, neljä reikää kannattaa tukkia, VAIKKA se ei ratkaise koko ongelmaa. Se ei poista äyskäröinnin tarvetta, mutta se vähentää sitä.

Ristiriitaista viestiä ministeriöiltä

Ulkoministeriö kehottaa suomalaisia välttämään matkustamista.

– Tällä kehotuksella ulkoministeriö myöntää sen, että rajat ylittävä liikenne on tällä hetkellä osa ongelmaa. Kuitenkin Suomen rajat pysyvät itsepäisesti auki, ja perusteena on juuri se, että liikenteen rajoittaminen ei ratkaisisi ongelmaa, Halla-aho ihmettelee.

– Sisäministeriö väittää tiedotteessaan, että kansanterveyden vaarantuminen ei mahdollista sisärajatarkastusten aloittamista. Kuitenkin rajavartiolain 15 § erikseen ja selvästi toteaa, että mahdollistaa. Mikä parasta, sisäministeriöllä on yksinään mahdollisuus päättää tarvittavista, välittömistä toimista rajalla.

Ei ole varaa hoitaa naapurimaiden potilaita

Halla-aho tietää, ettei sisärajatarkastusten aloittaminen ole sama asia kuin rajojen sulkeminen, mutta se on edellytys rajojen sulkemiselle.

– Vaarana on sekin, että jos epidemia riistäytyy käsistä Ruotsissa tai Venäjällä, eivätkä ihmiset saa tarvitsemaansa hoitoa, sairastuneet tai muuten panikoivat ihmiset lähtevät sinne, missä olettavat hoitoa olevan tarjolla. Siihenkään ei nyt olisi varaa.

– On tärkeää, että ihmiset suojaavat itseään ja toisiaan maan sisällä, mutta myös kaikki muut keinot tilanteen pahenemisen estämiseksi on syytä ottaa käyttöön, Halla-aho painottaa.

SUOMEN UUTISET