

LEHTIKUVA
Juvonen ärähti demariedustajan vihjailusta: Faktat kuntoon – ”Miksi syytit perussuomalaisia ihmisvihamieliseksi puolueeksi?”
SDP:n kansanedustaja Mika Kari nosti tänään eduskunnassa perussuomalaisten ulkomaalaislakiin liittyvän lakialoitteen lähetekeskustelussa esiin entisen puheenjohtaja Timo Soinin (sin.) toteamuksen, että perussuomalaiset olisivat ihmisvihamielinen puolue. Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen pitää demariedustajan tempausta erikoisena.
– Kari halusi lausunnollaan antaa näin kritiikkiä perussuomalaisten laatimalle lakialoitteelle, jossa esitetään, että ulkomaalaisen säilöön ottaminen olisi mahdollista käännyttämistä seuraavana toimenpiteenä. Samalla Kari halusi muistuttaa salissa ja lehterillä olevia kuuntelijoita Soinin sanoista. Karin tulkinta ulkopuolisen henkilön perussuomalaisista antamasta tulkinnasta vaatii oikaisua ja esitetyt vihjailut selvennystä.
Ei liittynyt puolueen kantaan laittomasti maassa olevista
Soini kommentoi entistä puoluettaan (28.7.2017 Aamulehti) ihmisvastaiseksi puolueeksi. Perusteluina ihmisvastaisuudesta hän mainitsi tasa-arvoisen avioliittolain kannattamisen ja tulevan kansalaisaloitteen eutanasiasta, jonka mahdollinen kannattaminen näyttäytyi hänelle ”ihmisvastaisena”.
– Soinin toteamukseen ei liittynyt kielteisen turvapaikan saaneiden tilanne tai Suomen tai perussuomalaisten reagointi näihin teemoihin, Juvonen huomauttaa.
Soini totesi tasa-arvoisesta avioliittolaista: ”Jos Halla-aholta kysyy, onko perussuomalaiset kristillissosiaalinen puolue, hän ei voi ikinä vastata siihen myöntävästi, Soini sanoo ja muistuttaa Halla-ahon jo ilmoittaneen, että tasa-arvoisesta avioliitosta äänestämisen olisi pitänyt olla perussuomalaisten kansanedustajille omantunnon asia, eikä perussuomalaisten yhteinen kanta.”
Demaritaustaa vasten omituinen kommentti
Eutanasiasta Soini puolestaan katsoi asiakseen kommentoida: ”Vielä tullaan näkemään, että perussuomalaiset alkavat kannattaa eutanasiaa. Se on suoraa seurausta ihmisvastaisesta linjasta.”
– Kari vetosi puheessaan Soinin lausuntoihin, mutta näkyi samalla unohtavan sen, että mihin vedoten ex-puheenjohtaja syytti aikoinaan jättämäänsä puoluetta eli perussuomalaisia ihmisvastaisuudesta. Kysynkin Mika Karilta, allekirjoitetaanko hän sellaiset ajatukset, että sellainen puolue tai ne puolueen jäsenet, jotka kannattavat tai kannattavat edelleen tasa-arvoista avioliittolakia tai eutanasiaa ovat ihmisvihamielisiä. Miksi Kari syytti perussuomalaisia ihmisvihamieliseksi puolueeksi?
– Karin puoluetaustan huomioiden olisin luullut, että hän olisi ollut tyytyväinen siitä, että esimerkiksi tasa-arvoiseen avioliittolakiin liittyvään keskusteluun ei liittyisi vihamielisyyttä, vaan että asiaa voi myös reilusti ja rohkeasti kannattaa, Juvonen sivaltaa.
Perussuomalaiset inhimillisempi kuin koskaan
Juvonen suhtautuu eutanasiaa käsittelevään kansalaisaloitteeseen niin sanottuna kansanedustajan omantunnonvapautena.
– Se, että joku sanelisi tuohonkin asiaan äänestyspakon on mielestäni enemmänkin ihmisvihamielistä. Perussuomalaisilla on eutanasiaa puoltavaan kansalaisaloitteeseen omantunnonvapaus.
– Väitän, että perussuomalaiset on enemmän inhimillinen ja ihmisystävällinen puolue kuin koskaan aikaisemmin. Onkin ikävää, ettei tämän ymmärrys ole välttämättä välittynyt SPD:lle eduskunnassa. Tulkaapa juttusille kanssamme, juttelemalla nämäkin asiat selviää. Ei ikävillä vihjailuilla tai syytöksillä, Juvonen sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Siniset tyytyväisiä hallituksen maahanmuuttopolitiikkaan – perussuomalaiset eivät: ”Eikö ministeri Lindström ole huomannut turvapaikkaturismia?”

Soini unohti, mitä sanoi kahdeksan vuotta sitten Muutoksesta: ”Kahdella tuolilla ei voi istua”

Hakkarainen: Siniset lunastavat ministeripestejään miljardilisätuella tuulivoimalle

Huhtasaari syyttää demareita kansallisen turvallisuuden heikentämisestä: ”Rajat on pidettävä auki, vaikka mikä olisi”

Demokraatti-lehden päätoimittaja poikkeuksellisen avoimena: ”SDP ei ole aidosti työn puolue vaan julkisen työn puolue. Kaikki työ ei ole yhtä arvokasta.”

Demarit torppasivat itse oman esityksensä – tuloksena entistä avokätisemmät terveyspalvelut paperittomille

Immonen: Kaduillamme vaeltaa tuhansia ihmisiä vailla oikeutta oleskella maassa – ”Valtava turvallisuusuhka Suomen kansalle”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää