Demokraatti-lehden päätoimittaja Mikko Salmi ottaa kolumnissaan kantaa ilmeiseen, joskin harvemmin ääneen sanottuun SDP:n kompastuskiveen. Salmen mukaan puolueensa on julkisen työn puolue. Demokraatti on SDP:n pää-äänenkannattaja.

– Jos olemme aivan rehellisiä, me sosialidemokraatit pidämme julkisen sektorin työpaikkoja helposti yksityistä sektoria arvokkaampina. Emme siis ole aidosti työn puolue vaan julkisen työn puolue. Kaikki työ ei ole yhtä arvokasta. Näin kuuluu meidän monien sisäinen ääni, Salmi kirjoittaa.

Salmi puuttuu myös ristiriitaan, että vaikka SDP vakuuttelee olevansa vastuullinen kuntatalouden hoitaja, mutta lääkkeet ovat liian usein joko veronkorotukset tai lainanotto.

– Me sosialidemokraatit vakuutamme olevamme vastuullinen ja luotettava kuntatalouden hoitaja, mutta kun on tullut aika laittaa kunnan tulot ja menot tasapainoon, vastauksemme on liian usein joko veronkorotukset tai lisälaina.

Salmen kirjoitus on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Kirjoitus otettu vastaan erityisen innostuneesti kokoomuksessa.

– Taitaa olla ensimmäinen kerta kun jaan demokraatti-lehden julkaisun… Hyvää pohdintaa, kirjoittaa kokoomuksen kansanedustaja Outi Mäkelä.

– Nyt on Demarin päätoimittaja ymmärtänyt oikeita asioita, säestää Jyrki Kataisen kabinettipäällikkö Juho Romakkaniemi.

– Jos demarit olisivat itselleen näin rehellisiä kuin Mikko Salmi, ei olisi vaikeaakaan olla demari, kommentoi puolestaan pitkän linjan kokoomuspoliitikko Eija-Riitta Korhola.

SUOMEN UUTISET