

Perussuomalaisten Ari Koponen eduskunnan suullisella kyselytunnilla. Arkistokuvaa. / LEHTIKUVA
Kansanedustaja Ari Koponen vaatinut Tuppuraiselta kolme kertaa vastausta kysymykseen: ”Mitä tapahtuisi, jos Suomi ei hyväksyisi EU-tukipakettia tällaisenaan” – ministeri vaikenee edelleen
Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen on tivannut ministeri Tuppuraiselta jo useamman kerran vastausta siihen, mitä tapahtuisi, jos Suomi ei hyväksyisi EU:n elpymispakettia. Koponen on kysynyt jo kahdessa täysistunnossa, johtaisiko tilanne siihen, että Suomi erotettaisiin Euroopan unionista, vai palattaisiinko siinä tilanteessa takaisin neuvottelupöytään.
– Olen nyt yhteensä kolme kertaa yrittänyt saada ministeri Tuppuraista vastaamaan kysymykseen, mitä tapahtuisi, jos Suomi ei hyväksyisi tukipakettia tällaisenaan. Ministeri ei ole ollut halukas vastaamaan millään kerralla, vaikka tämä on mielestäni melko olennainen kysymys, kertoo kansanedustaja Ari Koponen.
Alun alkaen Suomen saanto elpymispaketista oli 3,2 miljardia euroa, mutta tuoreimman arvion mukaan saanto jäisi vain 2,7 miljardiin, mikä on puoli miljardia euroa vähemmän kuin alun perin arvioitiin. Hallituksen mukaan summaa on vähennetty siksi, että Suomen talous on kärsinyt koronaviruspandemiassa ennakoitua vähemmän. Ministeri Tuppurainen totesi haastattelussa, että Suomen saannon odotettiinkin laskevan.
Useat asiantuntijat tyrmänneet paketin täysin
Useat Suomen talousasiantuntijat, kuten taloustieteen dosentti Tuomas Malinen ja taloustieteen tohtori Juha Tervala, ovat myös tyrmänneet paketin täysin. Heidän ja useiden muiden talousasiantuntijoiden mukaan paketti ei ole millään mittakaavalla Suomen edun mukainen. Hallituksen mukaan Suomi ei voi jättäytyä elpymisvälineen ulkopuolelle, koska se merkitsisi eroa EU:sta.
– Vastausta suoraan kysymykseen en ole kuitenkaan saanut, joten hallituksen uhkailu EU-erolla on täysin tuulesta temmattu väite, jolla ei ole totuuspohjaa. Elpymisvälineen kaataminen tarkottaisi uudelleenneuvottelua, jossa voitaisiin sopia paremmat ehdot elvyttämiselle ja estää yhteinen lainanotto EU:n perussopimusten vastaisena toimena. Suomella olisi mahdollisuus vaatia sääntöjen noudattamista, Koponen painottaa.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Juha Tervala EU-tukipaketti Elpymispaketti koronapandemia Ari Koponen Tytti Tuppurainen Tuomas Malinen Elvytys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset: Hallitus ylistää EU:ta kritiikittä – Suomen itsemääräämisoikeus vaarassa

Simula: ”EU:ssa Suomi on tuhansien järvien hölmölä”

PS: Suomen on torjuttava EU:n tukipaketti – ”Raja on tullut vastaan ja jonkun on näytettävä esimerkkiä”

Euron pelastamiseksi liittovaltiohinkua – Miten se vaikuttaisi suomalaisten arkeen?

Ari Koponen: ”Huijataanko suomalaiset sähköautoihin väliaikaisilla tukimuodoilla?”

Hallitus leikkaamassa lapsikuolemaperheiltä – Koponen: ”Lapsensa menettäneitä ei tule rangaista tällä tavoin”

Koponen: Espanjalaisia palkitaan laiskuudesta ja saamattomuudesta – suomalaisten kärsiessä koronapandemian ja rajoituksien vaikutuksista
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Antikainen: Kuvitelkaa demarien Nasima Razmyar sisäministerinä – rajat auki, suut kiinni ja lisää turvapaikanhakijoita suomalaisten elätettäväksi
Pääministeripuolueena SDP:n ja Nasima Razmyarin toimintalinja olisi selvä: vihapuheesta vankilaan – mutta laittomasta maassaoleskelusta palkinto. Suomalaisille rajat sananvapauteen – mutta ei rajoja maahanmuutolle. Ja jos kritisoisit Razmyaria, joutuisit maksamaan kunnianloukkauksesta korvauksia, kansanedustaja Sanna Antikainen varoittaa.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.

Tukala helle jatkuu – Ministeri Kaisa Juuso: ”Viilennyksestä on nyt huolehdittava erityisesti vanhusten asumisyksiköissä”
Kotien lisäksi sisätilojen viileydestä on huolehdittava sosiaali- ja terveydenhuollon hoitolaitoksissa sekä asumisyksiköissä, joissa hoidetaan kuumuuden vaikutuksille herkkiin väestöryhmiin kuuluvia, painottaa sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso.