Eduskunta keskusteli keskiviikkona 24. helmikuuta hallituksen EU-selonteosta. Perussuomalaiset nostivat esille huolensa EU:n hallitsemattomasta laajenemisesta, perussopimusten uudelleen tulkinnasta ja elpymisvälineen vaikutusten arvioinnin uupumisesta selonteossa. Oululainen kansanedustaja Jenna Simula kritisoi Suomen EU-politiikkaa kovin sanakääntein.

Jenna Simulan mukaan selonteosta ilmenee, että Suomen ja suomalaisten etu ei ole tämän hallituksen prioriteettilistalla EU-politiikassa.

– Jos hallitus ajattelisi yhtään omaa kansaamme ja asettaisi sen etusijalle, meillä olisivat asiat paljon paremmin! Me olemme kenties viimeinen maa, jonka koko väestö on esimerkiksi rokotettu. Koronan jos minkä olisi pitänyt herättää hallitus edes kerrankin miettimään asioita Suomen eikä EU:n etu edellä. Muut maat eivät luota EU:n voimaan, vaan ovat tehneet itsenäisiä päätöksiä, muistutti Simula puheenvuorossaan.

EU laajenemassa tonteille, joille se ei kuulu

Simula myös ihmetteli puheita koronanationalismista ja huolesta, että nationalismi on nostamassa päätään Euroopassa. Simula teroitti, että nationalismilla tarkoitetaan itsemääräämisoikeuden säilyttämistä, rakkautta omaa maata kohtaan sekä oman maan ja sen kansalaisten etujen ajamista. Hänen mukaansa Euroopan unioni on laajenemassa jatkuvasti sellaisille tonteille, joihin se ei kuulu.

– Hyvä esimerkki tästä on lyijyhaulikielto, joka Suomen vastustuksesta huolimatta meni läpi EU:ssa. Ei Brysselissä ymmärretä mitään meidän metsästyskulttuuristamme, suomalaisesta riistanhoidosta tai metsistä. Siitä huolimatta päätöksenteko halutaan yhä enenevässä määrin antaa Brysselin käsiin! Simula ihmetteli.

Suomen murheellinen esimerkki

Suomen EU-politiikkaa leimaavat tämän hallituksen johdolla myös epärealistiset ja ylimitoitetut toimet esimerkiksi ilmastoasioissa. Suomi haluaa olla kokoaan suurempi ja näyttää esimerkkiä kaikessa, vaikka se ei olisikaan kansallisen edun mukaista.

– Haluamme näyttää esimerkkiä muulle Euroopalle, mutta miten murheellinen esimerkki se onkaan, kun ajamme taloutemme ahdinkoon ja yrittäjät konkurssin partaalle? Esimerkki me olemmekin – esimerkki tuhansien järvien hölmölästä, Simula sivalsi.

Suomen Uutiset