Perussuomalaisten oululainen kansanedustaja Jenna Simula on asetettu perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi kevään kuntavaaleissa.

Äitiyslomalta helmikuun alussa eduskuntatyöhön palaava Simula on toiminut kuluneen kauden valtuuston ohessa myös kaupunginhallituksessa sekä maakuntahallituksessa.

– Korona muutti kuntapolitiikan täysin, ja edessä ovat entistä vaikeammat taloudelliset ajat. On täysin väistämätöntä, että joudutaan luopumaan sellaisistakin asioista, joista luopuminen tuntuu monelle vaikealta. Tällaisina aikoina ei yksinkertaisesti saa ajatella niin, ettei esimerkiksi kulttuurista saisi säästää, kun samaan aikaan kaikesta muustakin joudutaan leikkaamaan, kommentoi Jenna Simula tulevia kuntavaaleja.

Sekä tukijärjestelmä että työelämä kaipaavat joustoja

31-vuotias Simula synnytti esikoispoikansa viime lokakuussa, ja sanoo vauva-ajan sujuneen hyvin. Äitiyslomasta huolimatta hän on osallistunut kaupunginhallituksen ja -valtuuston kokouksiin, joita on koronan vuoksi pidetty pääasiassa etänä.

– Olisi tärkeää, että naiset pystyisivät äitiydestä huolimatta tekemään oman voinnin ja tahdon mukaan välillä myös töitä vanhempainvapaiden ohessa. Tässä mielessä sekä tukijärjestelmämme että työelämä kaipaavat joustoja, Simula sanoo.

Myös isällä on oikeus nauttia vauva-ajasta

Eduskunnan istuntotauko päättyy tulevan viikon tiistaina, jolloin valtiopäivät jälleen avataan. Tuolloin myös edustaja Simula palaa töihin Helsinkiin lapsen isän jäädessä vanhempainvapaalle hoitamaan lasta.

– Meille toimii parhaiten tällainen järjestely, että lapsen isä pitää kaikki vanhempainvapaat. Pidän tärkeänä, että isälle annetaan mahdollisuus jäädä kotiin, sillä myös isällä on oikeus nauttia vauva-ajasta.

Suomen Uutiset