Eduskunta kävi vilkasta lähetekeskustelua hallituksen esityksestä valtion talousarvioksi vuodelle 2021. Perussuomalaisten kansanedustaja Jenna Simula kritisoi kovin sanakääntein hallituspuolueita, jotka eivät hänen mukaansa ymmärrä Suomen taloustilanteen realiteetteja, vaan keskittyvät siirtämään vastuuta tuleville hallituksille ja yrityksille, jotta voivat itse jatkaa rahanjakoa ja ideologista näpertelyä.
Talousarvio saikin oppositiolta täystyrmäyksen.

– Hallituksen politiikka on oman sädekehän kiillottamista, EU:n jatkuvaa nuoleskelua ja suomalaisten kyykyttämistä. Se näkyy myös talousarviossa. Valtaa luovutetaan entistä enemmän EU:lle, työpaikat Suomesta ajetaan alas ja äänestäjiin vedotaan maksuttomilla palveluilla, jotka suomalaiset kuitenkin itse maksavat veroillaan, Simula kiteytti.

Keskusta hylännyt äänestäjänsä

Kritiikki kohdistui erityisesti keskustaan, joka Simulan mukaan on hylännyt sekä äänestäjänsä että maaseudun alistumalla vihervasemmistohallituksen ilmastopolitiikan juoksupojaksi.

– Hyvät keskustan kannattajat, teidän puolueenne ajaa turvetuotannon alas vieden työpaikkoja maaseudulta. Liikenteen ja asumisen kustannukset ovat jo nousseet, ja vihreällä kehityksellä lähinnä kuritetaan kaikkia tavan suomalaisia. Teidän puolueenne tekee mitä vihreät haluaa. Sitä ei kyllä millään isänmaan edulla voi perustella mitenkään, että keskusta edelleen pysyy vihervasemmistohallituksen pystyssä pitävänä liimana, Simula vetosi.

Oppisitio joutuu vaatimaan talouskuria

Simula epäili, että holtittomalla rahanjaolla hallituspuolueet yrittävät pitää äänestäjänsä tyytyväisinä. Sen sijaan kurja taloustilanne lähinnä vain todetaan budjettikirjassa – ratkaisuja ei ehdoteta.

– Lienee melko epätavallista, että oppositio joutuu vaatimaan talouskuria, Simula totesi puheessaan.

SUOMEN UUTISET