Perussuomalaisten valtiovarainvaliokunnan jäsen Vilhelm Junnila moitti pääministeripuolue sdptä työntekijöiden unohtamisesta talousarvion lähetekeskustelussa eduskunnassa.

– Entinen työväenpuolue sdp puolustaa budjettiesitystä asioilla, joilla ei ole työllisyyden kanssa mitään tekemistä, kuten oppivelvollisuuden laajentamisella. Suhtautuminen työhön on sekä puheen että budjetin perusteella ylimielinen ja työntekijöitä ylenkatsova, Vilhelm Junnila jyrähti.

Demarit hehkuttavat ilmastotoimia

Junnila viittasi sdp:n ryhmänjohtaja Antti Lindtmanin puheeseen, jossa hehkutettiin ilmastotoimia ja mainittiin Wärtsilä esimerkkinä.

– Wärtsilä käy parhaillaan toisia yt-neuvotteluja kilpailukyvyn ja kannattavuuden turvaamiseksi, jonka johdosta yhä useampi jää työttömäksi. Niitä ei Lindtman maininnut. Eikä muitakaan kymmenistä ja sadoista yt-neuvotteluista. Kauas ovat punakaulukset duunareista erkaantuneet, Junnila vastasi.

Duunarit ja työpaikat unohtuivat

Työllisyyden ja teollisuuden rooli on jäänyt talousarviossa minimaaliseksi.

– Budjetissa on vain muutama kohta, jotka tukevat työtä ja teollisuutta. Valtion vähät resurssit ohjaatte omille eturyhmillenne, joihin työntekijät eivät enää lukeudu ja joihin yritykset ole koskaan kuuluneetkaan.

– Miksi keskitytte teollisuuden valojen sammutukseen ja hykertelette tyytyväisenä, kun katkaisijaan saadaan ilmastonmuutoksen vastainen iskulause? Junnila tivasi ryhmänjohtajalta.

SUOMEN UUTISET