Kokoomuskansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen arvelee EU-pakettipäätöstä seuranneen palautetulvan olevan informaatiovaikuttamista.

Kokoomus päätyi hallituskriisin keskellä eriskummalliseen ratkaisuun, jossa se velvoitti kansanedustajansa äänestämään tyhjää EU-tukipakettiasiassa. Negatiivinen palauteryöppy ei jäänyt huomaamatta keneltäkään, joka seuraa politiikkaa sosiaalisessa mediassa. Kokoomuksen johto onnistuu kuitenkin jostain syystä tulkitsemaan palautteen ”informaatiovaikuttamiseksi”.

Ministerinäkin toiminut kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen kirjoittaa: ”Toivottavasti joku taho tutkii perusteellisesti EU-paketin ympärillä olevaa informaatiovaikuttamista. En ole vastaavaa masinoitua vyörytystä todistanut aiemmin poliittisessa työssäni. (Joukossa toki myös asiallisia yhteydenottoja.)”

Moni kokoomustoimija on arvostellut puolueen päätöstä kovin sanoin.

Monet puolueen kansanedustajat ovat julkisesti irtisanoutuneet tukipaketista.

Veteraanipoliitikko Eija-Riitta Korhola (kok.) väläyttää eroa puolueesta: Jos kokoomus pakottaa kansanedustajia tässä asiassa, meitä on liian monta jotka jättävät hyvän ja kehityskelpoisen puolueen.”

Korhola jatkaa: ”Masinoidusta vyörytyksestä kannattaa osoittaa todisteet ennen kuin sanaa käyttää. Itse saan paljon viestejä ja ne ovat kaikki erilaisia, yksilöllisiä purkauksia. Meppinä masinoidut kampanjat tunnisti hetkessä ja nyt en sitä vielä ole nähnyt. Jengi on aidosti järkyttynyt.”

Kaupunginvaltuutetttu Atte Kaleva (kok.) kirjoittaa: Kielteinen palaute ei kohdistu minuun, sillä olen jo aiemmin kertonut vastustavani elpymispaketin hyväksymistä. Mutta todella aivan poikkeuksellisen moni kokoomusäänestäjä kertoo nyt olevansa erittäin pettynyt ja pyytää vielä harkitsemaan ryhmäpäätöstä.”

EU-päätökseen turhautunut mikkeliläinen kokoomusaktiivi sytytti kokoomukselta tulleen jäsenmaksulappunsa tuleen.

Videon tekemisen syyksi yrittäjä kertoo kokoomuksen lipeämisen vasemmistoon.

Pyyhkeitä tuli myös medialta. Ilta-Sanomien pääkirjoituksen mukaan kokoomuksen johto teki kansanedustajistaan naurunalaisia.

Ulkomaista infovaikuttamista tutkittu – mitään ei löytynyt

Grahn-Laasosen infovaikuttamisväitteet ovat erikoisia sitäkin taustaa vasten, että valtioneuvosto julkaisi äsken Naton tekemän raportin, jossa oli selvitetty, esiintyikö Suomessa ulkomaista informaatiovaikuttamista vaalien alla. Tulos oli selkeä: ei esiintynyt.


SUOMEN UUTISET