Tuntikaupalla tänään kokoustanut kokoomus päätyi heikoimpaan mahdolliseen ratkaisuun. Puolueen eduskuntaryhmän jäsenten on äänestettävä tyhjää Suomen itsemääräämisoikeutta olennaisesti rajoittavassa EU-tukipakettipäätöksessä. Näennäisen neurtaali päätös tarkoittaa tosiasiassa tukipaketin hyväksymistä. Nahjusmainen päätös on kirvoittanut voimakkaita reaktioita.

Kansanedustaja Mauri Peltokangas (ps.) ei säästele sanojaan:

”Suomen tulevaisuudelle tärkein äänestys on lähiaikoina eduskunnassa käsillä. Elvytyspaketti on suora tie velkaunioniin ja liittovaltioon.
Jos (kuten on uutisoitu) kokoomus äänestää muutamaa poikkeusta lukuunottamatta tyhjää voidaan sanoa, että kokoomuksen nykyinen eduskuntaryhmä on yksi säälittävimpiä rupusakkeja eduskunnassa koskaan!

Heidän mahdollinen mu***tomuutensa ratkaisee asian. Emme saa Suomelle tuhoisaa velkapakettia nurin.

Koti, uskonto ja isänmaa vaihtuu näin tapahtuessa todelliseen isänmaan petokseen.”

Kansanedustaja Kaisa Juuso (ps.) huomauttaa kokoomuksen antavan suurelle yleisölle kuvaa siitä, ettei se ota kantaa, mutta tosiasiassa juuri tyhjää äänestämällä takaa Suomen ajautumisen velkaunioniin.

Missä selkäranka?

Kansanedustaja Jenna Simula (ps.): ”Kokoomuksessa kannetaan taas oudosti sitä kuuluisaa vastuuta, ja äänestetään tyhjää eu-elpymispaketista, jolloin paketti menee hallituksen äänillä läpi. Olisivat edes suoraselkäisiä, ja äänestäisivät suoraan sen puolesta.”

Kansanedustaja Mika Niikko (ps.): Ei löytynyt Kokoomukselta selkärankaa kaataa hallituksen huonoa elvytyspakettineuvottelua. Kaaos tulee kuulemma siitä jos Italia ei pääse Suomen veronmaksajien lompakolle.”

Lakivaliokunnan puheenjohtaja Leena Meri (ps.) moittii ristiriitaa kokoomuksen tekojen ja puheiden välillä:


”Pahin pettymys sitten Juha Sipilän”

Kansanedustaja Juha Mäenpää (ps.) kirjoittaa:

Nyt on ORPO olo. Ryhtiliike musertaa itsenäisyyttämme. Haluatko maksaa veroa Suomessa lisää että etelä-Euroopassa saadaan verotus pidettyä alhaisena?

Politiikassa suurin pettymykseni oli tähän päivään asti 2015 vaalien usko Juha Sipilän ja puheisiin.

– Tänään se kuitenkin ohitettiin selkeästi. Edesmennyt Kansallinen Kokoomus, nykyinen Kokoomus, on päättänyt äänestää tyhjää elvytyspaketin käsittelyssä. SUOMENNETTUNA tämä tyhjää äänestäminen tarkoittaa että Kokoomus puoltaa pakettia, joka on jo vastoin EU:n perussopimusta ja rikkoo EU:n omia sääntöjä, sekä ajaa Itsenäisen Suomen kohti liittovaltiota.

– Osa Kokoomuksen selkärankaisista kansanedustajista vastustaa pakettia ja monen varmaan tekisi mieli vastustaa sitä. Osoittakaa tukea vastustajille ja olkaa rohkeasti yhteydessä näihin muihin, ehkä sieltä muutama matelija saadaan nostettua ylös ryhtiin. Ryhtiliikkeestä kun joskus puhuivat.

Kansanedustaja Riikka Purra (ps.) kirjoittaa: ”Kannassamme EU:n lahja- ja velkapakettiin ei ole kyse poliittisesta pelistä vaan Suomen itsenäisyydestä, Suomen tulevaisuudesta, omista rahoistamme, omasta päätösvallastamme, omasta maastamme. Suomi, ei kikkailua, ei liittovaltiota.”

Strutsin pää hiekkaan

Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen (ps.) pui asiaa läpi Youtube-videolla. Sisältö ei varsinaisesti mairittele kokoomusta.

Kansanedustaja Vilhelm Junnila (ps.) ja Ville Tavio (ps) tiivistävät tunnelmat somekuviin:

SUOMEN UUTISET