Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokankaan mielestä nyt käsittelyssä oleva elvytyspaketiksi naamioitu velkavankeushirviö on täysin mieltä vailla. Peltokangas ihmettelee hallituspoliitikkojen sinisilmäisyyttä ja kannustaa kansanedustajakollegoitaan sanomaan ei EU:n elvytyspaketille. Huomenna on oikea aika näyttää Suomen olevan kokoaan suurempi EU:ssa.

Mauri Peltokangas on hämmästynyt siitä, miten reilun 140 % korolla otettavaa lainaa kutsutaan eduskunnassa aivan pokkana hyväksi diiliksi. Peltokankaan mukaan elvytyspaketti on teknisesti ottaen laina 2,7 miljardin pääomalla ja 3,9 miljardin korko-osuudella, ja se kärsitään pääomineen pois pitkällä aikavälillä.

– Mitään varmuutta tosin ei ole siitä, nouseeko korko-osuus vielä entisestään. Hypätään siis vapaaehtoisesti mustaan aukkoon kansalaistemme veroeurojen kanssa reppu auki tietämättä, mitä tämä meille lopulta maksaa ja mihin lopulta sitoudutaan, Peltokangas sanoi.

Mielisairas yhtälö

Peltokankaan mielestä jokainen ekonomistikin tietää kyseessä olevan täysin mielisairaan yhtälön. Hän vaati hallitusta tuomaan näytille ne nerot, jotka väittävät elvytyspakettia viisaaksi politiikaksi tai miltään osin taloudellisesti järkeväksi.

– Mistä kumpuaa tällainen mielettömyys, ja kuka tämän mielettömyyden hyväksyy? Mielestäni on vastuutonta lähteä pönkittämään EU:n roskamaita ja muutamaa mahtimaata – niiden pankkeja. Tämä ei suomalaista teollisuutta elvytä.

– Jos ja kun on tarvetta kotimaata elvyttää, elvytetään itse omilla varoillamme, niillä varoilla, jotka nyt ollaan lappamassa muiden maiden hyödyksi, Peltokangas ehdotti.

Hallitus puhuu muunneltua totuutta

Perustuslakivaliokunta on kuluvana vuonna lausunnossaan todennut elpymispaketissa olevan kyse ”Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävään toimivallan siirtoon Euroopan unionille tosiasiallisesti rinnastuvasta järjestelystä”. Peltokankaan mielestä kyseisen lausuman pitäisi herätellä Ruususen unestaan jo paatuneimmankin punamultasosialistin.

– Erikoisena pidän myös sitä, että suomalaisia pelotellaan! Salataan ja suhmuroidaan!

– Tänään olemme saaneet lukea uutisen, joka kertoo komission varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskisin ja talouskomissaari Paolo Gentilonin suulla EU-komission jo harkitsevan elvytyspaketeista pysyvää toimintamallia. Vaikkakin tämä Valdis Dombrovskis osoittautui vähän niin kuin kokoomukseksi, tuuliviiriksi, joka on aamulla yhtä ja iltapäivällä toista mieltä.

– Näin ollen kuitenkin voidaan todeta Suomen pääministerin, valtiovarainministerin ja eurooppaministerin lausumat kertaluonteisuudesta harhaanjohtaviksi ja minun mielestäni suoraan kansankielellä sanottuna valheellisiksi. Ministerit! On aika lopettaa suunnitelmallisen muunnellun totuuden syytäminen eduskunnalle ja Suomen kansalle! Peltokangas vaati.

Suomen tulevaisuus vaakalaudalla

EU ei noudata omia sääntöjään. Peltokangas ihmetteli, miksi Suomen pitää olla nöyrä ja antaa periksi. Millainen arvopohja on sellainen, missä eletään omien sääntöjen vastaisesti ja valheen verhoissa päivät pitkät? Kun käsittelyssä on sotien jälkeisen ajan vakavin Suomen itsenäisyyteen vaikuttava asia, tulisi Peltokankaan mielestä käyttää sitä paljon puhuttua vaikutusvaltaa.

– Meillä ei sitä ole, jos emme sitä käytä! Hallitus pelottelee, että jos emme antaudu velkavankeuteen, vaikutusvaltamme hupenee. Mikä vaikutusvalta? Missä se vaikutusvalta luuraa, jos emme sitä nyt käytä?

– On irvokasta, että kansalle ei tuoda asioita esiin rehellisesti niiden oikeilla nimillä. On irvokasta, että tänään tämä sali eväsi kansalta mahdollisuuden kertoa neuvoa-antavan mielipiteensä käsittelyssä olevasta paketista. Nyt ei päätetä lillukanvarsista! Nyt päätetään Suomen tulevaisuudesta! Itse sanon tälle paketille jyrkästi ei, ja kannustan sinua, hyvä kollegani, tekemään rohkeasti samoin. Huomenna olisi se paikka näyttää, että Suomi on kokoaan suurempi EU:ssa.

– Arvoisat kollegat! Suomen kansa! Kansanedustajilla keihäänkärkenä tulisi mielestäni olla yhteinen ajatus – ja se ajatus on: ”Tätä maata ei myydä eikä vuokrata!” Peltokangas korosti.

Suomen Uutiset