Keskustelu Euroopan unionin elvytyspakettiin osallistumisesta on käynnissä eduskunnassa. Perussuomalaiset kansanedustajat Mari Rantanen ja Jari Ronkainen ihmettelevät, miksi edelleen monissa puolustuspuheenvuoroissa väitetään elvytyspakettia kertaluontoiseksi.

Kreikan pääministeri Kyriakos Mitsotakis ja Espanjan pääministeri Pedro Sánchez olivat eilen yhtä mieltä siitä, että elpymispaketin kautta otettavan yhteisvelan tulisi johtaa syvempään eurooppalaiseen fiskaalisen integraatioon.

– Elvytyspaketti on tasan yhtä ainutlaatuinen kuin sitä edeltävät ja sitä seuraavatkin tukipaketit. Väite kumottiin eilen taas kerran. Monestako suusta tämä tulee maailmalla kertoa, ennen kuin suomalaiset eurofiilit sen uskovat, kysyvät Mari Rantanen ja Jari Ronkainen.

Dombrovskis twiittaa yhtä ja sanoo toista

Talouskomissaari, latvialainen Valdis Dombrovskis peruutteli tänään suomenkielisessä twiitissään aiempaa kantaansa elpymisrahastosta pysyvämpänä ratkaisuna.

– On aivan naurettavaa ja päälle liimattua, että latvialainen komissaari Dombrovskis twiittaa suomeksi täysin päinvastaista kuin puhuu englanniksi EU:n ja muiden jäsenmaiden suuntaan, Ronkainen kuvailee.

Seuraava tukipaketti odottaa jo nurkan takana

Kansanedustajakaksikko uskoo, että seuraava tukipaketti odottaa jo nurkan takana valtiovarainvaliokunnan mietintöön tehdyistä lausumakirjauksista huolimatta. EU:n virkamiesjohto kaavaileekin elpymisrahastosta pysyvämpää työkalua erityisesti ilmasto- ja digitalouden kasvattamisessa.

– Kauankohan menee, kun tänään kuullut puheenvuorot vanhenevat ja uusi paketti on oven takana? Bryssel ei välitä tuon taivaallista suomalaisten valiokuntien lausumista. Suoraan sanottuna kansaa kusetetaan, Rantanen luonnehtii.

Suomen Uutiset