Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas jätti tänään toimenpidealoitteen hallitukselle koskien kehitysyhteistyön määrärahojen jäädyttämistä koronapandemian ajaksi ja puskurina pandemian jälkeisen kolmen vuoden ajaksi kaikilta osin. Velkarahalla ei voi loputtomasti elää, eikä veroja voi enää enempää kiristää.

Suomen kansainvälisen kehitysyhteistyön määräraha vuodelle 2021 on 1,2 miljardia euroa. Suomi on sitoutunut erinäisiin kehitysyhteistyön kansainvälisiin projekteihin pitkällä aikajänteellä ja rahoituksella, mutta määrärahoja kohdennetaan jatkuvasti myös uusiin kohteisiin ja projekteihin koronapandemian aiheuttamien ongelmien ratkaisemiseksi. Niiden hyötyä maailmanlaajuisesti voi vain arvioida.

– Nämä varat tulisi kohdentaa Suomen ja suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseen ja pandemian aiheuttamien todellisten taloudellisten menetysten kompensoimiseen pk-yrittäjille ja yhteisöille, sanoo Mauri Peltokangas.

Koko Suomi kärsii nyt koronarajoituksista

Peltokangas muistuttaa, että koko Suomi ja varsinkin pk-yritykset kärsivät yhä enenevässä määrin hallituksen asettamien koronarajoitusten vuoksi, jotka aiheuttavat nyt ja myös pidemmällä aikavälillä lisääntyviä konkursseja ja massatyöttömyyttä, lisäävät valtiontalouden menoja ja aiheuttavat verotulojen vähenemistä.

– Velkarahalla emme voi loputtomiin elää, eikä verojen kiristäminen jo korkean verotuksen maassa ole vaihtoehto, Peltokangas toteaa.

Suomen Uutiset