Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas jätti tänään toimenpidealoitteen hallitukselle, jossa vaatii hallitukselta välittömiä toimenpiteitä yksinyrittäjien eläkevakuutusmaksujen kohtuullistamisesta koronapandemian ajaksi ja maksatusten siirtämisestä koronarajoitusten jälkeiseen aikaan.

Hallituksen koronarajoitukset ovat aiheuttaneet yksinyrittäjille ongelmia myös eläkevakuutusten maksamisten kanssa. Vaikka yrityksellä ei välttämättä ole rajoitusten vuoksi lainkaan tuloja, joutuu yrittäjä Yel-maksun (jotkut myös Myel-maksun) kuitenkin maksamaan.

– Mikäli yrittäjä ei kykene maksua maksamaan, menevät maksut perintään ja tämä aiheuttaa yrittäjälle maksuhäiriömerkinnän, joka luonnollisesti tulee aiheuttamaan ongelmia yritystoiminnan jatkumiselle myös tulevaisuudessa ja pahimmassa tapauksessa estämään yritystoiminnan kokonaan, sanoo Mauri Peltokangas.

Näennäishuoli yrittäjistä pelkkää silmänlumetta

Peltokankaan mielestä on kohtuutonta, että yrittäjä joutuu nämä maksut täysimääräisinä ja varsinkin itsestään riippumattomista syistä koronarajoitusten aikana maksamaan.

– Mikäli hallitus ohittaa yksinyrittäjien hädän tässäkin asiassa, voidaan päätellä, että hallituksen näennäishuoli ja korulauseet yrittäjien auttamisesta ovat pelkkää silmänlumetta ja äänestäjien rauhoittelua, Peltokangas toteaa.

Suomen Uutiset