

PS ARKISTO
Peltokangas vaatii hintalappua ilmastoraivolle: ”Hallitusta ei näytä hätkäyttävän taloutemme tila pätkän vertaa”
Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas on jättänyt ministerin vastattavaksi kirjallisen kysymyksen siitä, mikä tulee olemaan pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelman vuoden 2035 hiilineutraaliustavoitteen hintalappu verrattuna siihen, jos Suomi noudattaisi EU:n yhteistä, vuoteen 2050 tähtäävää tavoitetta.
Pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelman mukaan Suomen tavoitteena on olla hiilineutraali 2035 ja hiilinegatiivinen pian tämän jälkeen. Suomen hiilineutraaliustavoite on Euroopan Unionin hiilineutraaliustavoitetta (2050) kunnianhimoisempi ja nopeatahtisempi.
– Suomen tavoitteiden toteutumisen vaatimus on 20 vuotta EU:n vastaavia vaatimuksia kunnianhimoisempi. Tästä syntyy Suomen taloudelle ja elinkeinoelämällemme haasteita, sanoo Mauri Peltokangas.
Suuntaa antava hintalappu olisi hyvä tietää
Kunnianhimoista tavoitetta kohti mentäessä on Suomen kansan, elinkeinoelämän ja eduskunnan hyvä tietää suuntaa antava hintalappu ja tavoitteen taloudelliset vaikutukset yhteiskuntamme eri sektoreille, koska tämän hallituksen ilmastopolitiikka tulee eittämättä kahlitsemaan myös tulevat hallitukset sen noudattamiseen, kun ilmastoa koskevat hallitusohjelman kirjaukset siirretään lakiin.
– Hallitusta ei näytä hetkauttavan taloutemme tila nyt eikä tulevaisuudessa pätkän vertaa. Vihreiden lempilapsesta puhutaan kiilusilmin ja ilmastokultin raivolla ajetaan surutta alas oma huoltovarmuutemme, vientiteollisuus ja useita maaseudun elinkeinoja, Peltokangas ihmettelee.
Ideologiaa ei voi kansan varoilla toteuttaa summassa
Peltokangas kertoo jättäneensä tänään 2.12. kirjallisen kysymyksen ministerin vastattavaksi siitä, onko hallitus teettänyt vertailulaskelmia, paljonko hallituksen hiilineutraaliustavoitteen taloudelliset vaikutukset ovat verrattuna siihen, että Suomi noudattaisi EU:n yhteistä hiilineutraaliustavoitetta 2050.
– Koska tavoite on asetettu, on laskelmat taloudellisista vaikutuksista löydyttävä. Summassa ei voida kansan varoilla ideologiaa toteuttaa, Peltokangas vaatii.
– En kuitenkaan pidätä hengitystä vastausta odotellessani, sillä varmaa on, että mikäli vertaileva vaikutusarvio talouteen ja kustannuslaskelma tullaan tekemään, on hintalappu niin valtava, että kansan silmät pakostakin avautuvat ja se joutuu tekemään omat johtopäätöksensä, kannattaako olla mukana tukemassa Suomea konkurssiin vievää, mutta globaalivaikutuksiltaan minimaalista ilmastopolitiikkaa.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- punavihreä ilmastopolitiikka hiilineutraalius Mauri Peltokangas Hallitusohjelma ilmastopolitiikka talous
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset: Hallituksen ympäristöpolitiikan ennakoimattomuus aiheuttaa suuria ongelmia

PS: Menokohteet laitettava tärkeysjärjestykseen – suomalainen työ, teollisuus ja yrittäminen etusijalle

Tavio: EU:n elvytyspaketista tuleekin ilmastopaketti

Perussuomalaisten Halla-ahoa lukuun ottamatta kaikki suurimpien puolueiden puheenjohtajat tukevat sitä, että Suomi kippaa 6,6 miljardia euroa EU-elvytykseen

Vihreät visioivat ilmastosiirtymästä, jossa reaalitalous, infra ja energiapohja muuttuvat – Ranne peräänkuuluttaa järkevyyttä: ”Ilmastotoimet eivät saa köyhdyttää kansaa”

Hallituspuolueet ajavat haittamaahanmuuttoa, viherveroja ja EU-tukipaketteja – Grönroos: Ei ole uskottavaa, että samat puolueet edistäisivät kuntatasollakaan suomalaisten hyvinvointia

Hallitus korotti polttoaineveroa keskustan tuella – Halla-aho muistuttaa, että ilmastointoilussakin on syytä säilyttää suhteellisuudentaju

Ministerit Marin ja Ohisalo kiirehtivät ilmastohätätilan julistamista – Halla-aho: ”Suomessa on nyt akuutimpiakin hätätiloja ja ongelmia”

Tavio: Epäisänmaallinen politiikka ajoi Nesteen Rotterdamiin
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.