Ympäristövaliokunta käsitteli tänään hallituksen ohjelmaa ilmastopolitiikasta 2020. Esityksen pääasiallinen tavoite on tehdä Suomesta hiilineutraali vuonna 2035 ja hiilinegatiivinen nopeasti sen jälkeen. Perussuomalaiset vastustivat esitystä.

– Hallitus tekee Suomen kannalta vahingollisia ratkaisuja ideologisista syistä. Kun ilmastopolitiikka kiristyy jatkuvasti, on pelkona niin sanottu hiilivuoto: työ ja teollisuus menee halpamaihin, jossa päästöistä ei välitetä.

– Perussuomalaisten tavoite on turvata suomalaisen teollisuuden työpaikat ja saada sektorille lisää ennakoitavuutta ja kilpailukykyä. Hallituksen politiikan toimilla näin ei tapahdu, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas.

Vaatimus ennustettavuudesta ei saanut kannatusta

Perussuomalaiset esitti valiokunnan mietintöön lausetta, jossa vaaditaan, etteivät nopeasti kiristyvät ja muuttuvat ilmastopoliittiset määräykset saa heikentää politiikan ennustettavuutta ja näin vaarantaa teollisuuden kilpailukykyä ja investointeja.

– Perussuomalaiset jäivät tämän vaatimuksen kanssa yksin – edes kokoomus ei tukenut perussuomalaisten lisäystä, perussuomalaisten kansanedustaja Petri Huru ihmettelee.

– Suomessa on tehtävä johdonmukaista ilmasto- ja energiapolitiikkaa, jolla tähdätään kohtuuhintaiseen kotimaiseen tuotantoon.

Vaikeuksia edessä, jos tahti ei muutu

Perussuomalaiset huomauttavat, että Suomen runsaat metsät ja suot sekä niiden hiilinielut eivät ole täysimääräisesti mukana ohjelman laskelmissa.

– Jos emme saa hallituksen esityksiin lisää joustoa jatkossa, ilmasto- ja ympäristörajoitukset johtavat hankaliin tilanteisiin, jotka lisäävät vientiteollisuutemme alasajoa, arvioi perussuomalaisten kansanedustaja Sheikki Laakso.

SUOMEN UUTISET