Perussuomalaiset eivät tue EU:n velkapakettia ja suomalaisten rahojen lähettämistä huonosti taloutensa hoitaneille kriisimaille.


Eduskunnan perustuslakivaliokunta totesi EU:n elpymispaketin tarkoittavan merkittävää toimivallan siirtoa Suomelta EU:lle.

– Tämä on perustuslainmukaisuuden valvontaa suorittavan valiokunnan virallinen kanta asiaan, muistuttaa perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen.

– Nyt kun EU:n velkapaketin oikeudellinen arvio on suoritettu, on seuraavaksi poliittisen arvion vuoro. Tämä arvio tullaan suorittamaan mittaamalla paketin poliittinen kannatus eduskunnan suuressa salissa siitä äänestämällä. Kaikki kansanedustajat pääsevät äänestämään paketin puolesta tai sitä vastaan – tai sitten ”tyhjää”, kuten kokoomuksen eduskuntaryhmä ryhmäpäätöksessään linjasi.

EU uhkailee ja painostaa jäsenvaltioitaan

Immonen kirjoittaa Facebookissa, että EU:sta on jo esitetty uhkauksia Suomea kohtaan ja varoiteltu paketin kaatumisen seurauksista. Siitä seuraisi EU:n mukaan Suomelle merkittävä mainehaitta ja maamme joutuisi ennennäkemättömän poliittisen painostuksen kohteeksi.

– EU on demokratian vastainen ylikansallinen elin, joka ei anna mitään arvoa yksittäisten jäsenvaltioiden itsenäisille päätöksille, jos ne ovat vähänkään ristiriidassa EU:n suuren liittovaltiosuunnitelman kanssa. Sen toimintatapoihin kuuluu oleellisesti uhkailu ja painostus yksittäisiä jäsenvaltioita kohtaan, mikä kävi viimeksi selvimmin ilmi Britannian EU-eroprosessin aikana.

– Pitäisi olla täysin selvää, että Suomen eduskunnan ei tule alistua EU:n uhkailujen edessä. Silti vanhat puolueet ovat olleet suuressa paniikissa velkapaketin kohtalosta – ilmeisesti myös kokoomus, koska on ilmoittanut äänestävänsä tyhjää, Immonen kirjoittaa.

Kokoomus olisi voinut kaataa paketin

Immonen muistuttaa, että kokoomuksella olisi ollut mahdollisuus kaataa paketti. Nyt velkapaketti tulee käytännössä hyväksytyksi kokoomuksen tyhjillä äänillä. Äänestyksessä annettuihin ääniin ei lueta tyhjiä eikä hylättyjä ääniä (PeVM 10/1998 vp), jolloin hallituspuolueiden äänet riittävät paketin hyväksymiseksi.

– Kokoomus olisi siis voinut päätyä äänestämään myös toisin ja toimia vastuullisesti kaatamalla velkapaketin äänillään. On selvää, että tämän äänestyspäätöksen jälkeen kokoomuksen on vaikeaa puhua enää vastuullisen talouspolitiikan puolesta. Antamalla siunauksensa merkittävälle askeleelle EU:n velka- ja tulonsiirtounionin suuntaan se käytännössä tulee hyväksyneeksi suomalaisten rahojen lapioimisen EU:n kriisimaille.

– Vastuullisuuteen nojaavana puolueena perussuomalaiset ei EU:n velkapakettia luonnollisestikaan hyväksy ja tulemme äänestämään sitä vastaan eduskunnassa.

SUOMEN UUTISET