Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio piti vappupuheen Turun Itsenäisyydenaukiolta etänä. Puheessa korostuivat itsenäisyyden tärkeys, suomalainen työ sekä suomen kielen ja kulttuurin asema.

– Seisomme täällä Turussa Itsenäisyydenaukiolla, jonka Turussa päättävien poliitikkojen itsekkyys on tuhoamassa alleen aivan kuten EU-mieliset voimat ovat polkemassa alleen maamme itsenäisyyden. Vihervasemmistolaiset hallituspuolueet ja niiden apupuolue keskusta ovat EU:n elpymispaketin nimissä laittamassa suomalaiset Italian holtittoman talouden maksumiehiksi. Italian mafia kiittää, Ville Tavio aloitti.

Tavio totesi, että asiassa ei kuitenkaan ole kyse vain rahasta vaan itsenäisyydestä ja koko Suomen kansan tulevaisuudesta. Hyvinvoinnista, jonka Suomen kansa on rakentanut kovalla työllä ja valtavilla uhrauksilla.

”Kansalle suoranaisesti valehdellaan”

Eduskunnan perustuslakivaliokunta katsoi EU-elvytyspaketin merkitsevän Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa EU:lle.

– Asia on poikkeuksellinen, vaikka sitä vähätellään ja kansalle suoranaisesti valehdellaan, että veronmaksajien rahojen lähettäminen ulkomaille on muka kansan oma etu.

– Vihervasemmisto paljasti jälleen todelliset kasvonsa, sillä sitä ei haittaa Suomen itsenäisyyden luovuttaminen pois pala palalta. Hallitus on täysin Brysselin talutushihnassa, Tavio kritisoi.

Kokoomus ei välitä veronmaksajien rahoista

EU:n tulonsiirtounionin perustaminen ei ole Tavion mukaan mitenkään Suomen edun mukaista. Keskusta ja kokoomus saivatkin puheessa kovaa kritiikkiä.

– Tämä ei ole se EU, johon liittymiseen Suomen kansa antoi hyväksyntänsä. Missä vaaleissa Suomen kansa on hyväksynyt EU:n tulonsiirtounionin perustamisen? Ei missään, sitä ei olla käsitelty yksissäkään vaaleissa. Keskusta voisi estää EU:n tulonsiirtounionin perustamisen, mutta sen sijaan se antaa jopa tämän kokoluokan asiassa täyden päätösvallan sosialistidemokraateille.

– Kokoomus voisi yhteistyössä perussuomalaisten kanssa estää EU:n tulonsiirtounionin perustamisen, mutta kokoomus aikoo äänestää tyhjää. Näin vähän kokoomus välittää suomalaisten veronmaksajien rahasta. Petteri Orpon mukaan EU-jäsenyys on kokoomukselle kaikki kaikessa. Orpo on tehnyt näköjään EU:sta isänmaansa ja kenties häntä odottaa jokin palkkiovirka EU:ssa, Tavio epäili.

Kiitos työntekijälle ja yrittäjälle

Tavio korosti, että vappu on työn juhla. Kiitos kuuluukin hänen mielestään suomalaisille työntekijöille, kun he jaksavat puurtaa niska limassa maassa, jossa puolet työn tuloksesta vie valtion verokarhu.

– Kiitos yrittäjille, että jaksatte eteenpäin, vaikka valtion byrokraattiarmeija on aseistettu viilaamaan jokaista pilkkua ja luomaan esteitä yrittämiselle, Tavio jatkoi.

Perussuomalaiset ajavat ohjelmissaan pienyrittäjyyden vahvistamista ja työntekijän kannustinloukkujen purkamista. Työn vastaanottamisesta pitää tehdä perussuomalaisten mukaan aina kannattavaa. Verotus ei saa tappaa suomalaista työhalukkuutta eikä yrittämistä.

– Ei voi olla niin, että duunarille ei jää palkankorotuksesta juuri mitään käteen ja yrittäjää rangaistaan onnistumisesta. Yritysten hyvät toimintaedellytykset ovat Suomen kansantalouden kannalta tärkeitä. Suomi elää vientiteollisuudesta. Vientiteollisuuden toimintaedellytyksiä ei saa heikentää suorastaan päättömällä ilmastopolitiikalla. Suomen ilmastotavoitteet ovat koko EU:n ja koko maailman kunnianhimoisempia, Tavio muistutti.

– Kyseessä voisi toki arvella olevan sosialistien juonen, koska kun esimerkiksi autoilua verotetaan lisää, sitä kutsutaan ilmastotoimeksi, vaikka kyseessä on selvästi vain veronkorotus. Autoilu on välttämätöntä, eikä se vähene veronkorotuksin, vaan veronkorotuksin valtiolle kerätään lisää rahaa, jotta on lisää rahaa nostaa kehitysapurahoja ja lisätä haittamaahanmuuttoa.

Tavio totesi, että mikäli halutaan todellisia ekotekoja, niitä ovat suomalainen työ ja yrittäminen: kun työ ja teollisuus pysyvät Suomessa, jossa ympäristöasiat hoidetaan vastuullisesti, niin maapallo voi paremmin. Jos Suomi kiristää verotustaan jatkuvasti, niin teollisuus siirtyy ulkomaille, jossa saastuttaminen on suurempaa kuin Suomessa.

Suomen kieltä ja kulttuuria tulee vaalia

Lopuksi Tavio nosti esiin suomalaisen kielen ja kulttuurin vaalimisen tärkeyden. Moni on Turun ja Helsingin keskustoissa liikkuessaan havahtunut siihen, että yhä useammassa kaupassa ja ravintolassa saa nykyään palvelua vain englanniksi. Jos pyytää palvelua suomeksi, jää palvelu saamatta.

– Kaikkialla näkyy mainoksia, joissa kaikki teksti on englanniksi. Järjestetään monia kursseja englanniksi, vaikka sekä opettaja että kaikki opiskelijat olisivat suomenkielisiä. Saimme hiljattain lukea uutisista, että Turun keskustaa aiotaan uudelleen markkinoida ”Turku Centerinä”, Tavio puisteli päätään.

– Turun kaupunki taas antoi kärkihankkeelleen nimen vain englanniksi ”Smart & Wise Turku”. Tämän ei pitäisi olla edes mahdollista, sillä oikeusasiamiehen mukaan hankkeiden nimeäminen vain vieraalla kielellä on lainvastaista, Tavio huomautti.

Tavio muistuttikin, että suomen kieltä pitää ryhtyä puolustamaan ennen kuin on myöhäistä.

– Tarvitsemme tervettä kansallista itsetuntoa emmekä jatkuvaa nöyristelyä joka suuntaan.

– Hyvät ystävät, toivotan teille kaikille kansallismielistä ja itsenäistä vappua!

SUOMEN UUTISET