Kokoomuksen mepit ottivat tänään voimakkaasti kantaa elpymisrahaston hyväksymisen puolesta. Argumentteina olivat tyypilliset syytökset ”populismista”, jos Suomi ei elpymisrahastoa hyväksyisi. Rahasto tuo Suomelle miljardien vastuut vuoteen 2058 asti, ja Suomi häviää rahastossa eri arvioiden mukaan vähintään 3-4 miljardia euroa.

– Kokoomuksen ulostulo osoittaa, kenen joukoissa se seisoo. Kokoomusmepit haluavat voimistuvaa EU-liittovaltiota, vuosikymmenien velkavankeutta ja lisää maksettavaa veronmaksajille, toteaa Laura Huhtasaari.

Kiristykselle ja uhkailulle näytettävä kaapin paikka

Eduskunnan perustuslakivaliokunta ottaa tänään kantaa siihen, millaisella menettelyllä (yksinkertainen enemmistö vai 2/3) eduskunnan hyväksyntä tulee saada. Lisäksi Ylen mukaan Suomi on tiedustellut EU:n elimiltä, millaisia seuraamuksia elpymisrahaston hylkäämisellä olisi.

– Mallioppilas-Suomi kyselee pelokkaana Brysselin byrokraateilta, mitä sen tulisi tehdä. Oikea ratkaisu olisi näyttää kaapin paikka tällaiselle mafiatyyliselle kiristykselle ja uhkailulle ja hylätä koko elpymisrahasto suoralta kädeltä, vaatii Teuvo Hakkarainen.

Uusia elpymispaketteja tulossa lisää

Kummatkin PS:n mepit korostavat, että sekä kokoomuksen että hallituksen linja on vastuuton ja nöyristelevä eikä ota huomioon Suomen kansallista etua.

– Elpymisrahasto on kokonaisuutena suuri askel kohti EU-liittovaltiota, ja uusia elpymispaketteja on tulossa lisää. Tähän ei pidä mennä, korostavat sekä Huhtasaari että Hakkarainen.

Suomen Uutiset