
Eerola: Hallituksen esitys ulkomaalaislain muutoksesta tehostaa maahanmuuttopolitiikkaa
Hallituksen esitys ulkomaalaislain muuttamisesta tiukentaa säilöönoton ja maahantulokiellon säännöksiä, mikä sujuvoittaa merkittävästi palautusprosessia.
PS ARKISTO
Maria Ohisalon toimiessa sisäministerinä hallitus kiisti katujengiongelman. Perussuomalaiset yrittivät varoittaa ongelmista jo silloin. Nykyään kukaan ei kiistä ongelmaa. Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehtinen pitää ulkomaalaislakiin ehdotettuja muutoksia hyvin tarpeellisina, jotta Suomessa voidaan vielä välttää Ruotsin tai Saksan ongelmat.
Suhteellisuudentaju, ymmärtämättömyys ja tosiasioiden kieltäminen ympäröivät usein maahanmuuttokeskustelua. Tämä on johtanut jo olemassa oleviin ongelmiin, jotka eivät onneksi ole vielä yhtä mittavia kuin Ruotsissa tai Saksassa.
Keskiviikkona eduskunnassa oli käsittelyssä ulkomaalaislain muuttaminen. Esityksen tarkoituksena on tehdä ulkomaalaislakiin EU:n määritelmädirektiivin mahdollistamat tiukennukset.
Jatkossa pakolaisasemaa ei myönnettäisi, jos tulija koetaan vaaraksi kansalliselle turvallisuudelle tai hän on syyllistynyt erityisen törkeään rikokseen. Myös jo myönnetty pakolaisasema voitaisiin lakkauttaa kyseisten ehtojen täyttyessä. Kansanedustaja Rami Lehtinen pitää muutoksia hyvänä asiana.
– Kansainvälinen suojelu on tarkoitettu tarjoamaan turvaa tänne saapuville ihmisille. Suojelusta huolimatta kansallinen turvallisuutemme on edelleen tärkein asia.
– Se ei saa missään tapauksessa vaarantua sen takia, että otamme kansainväliseen suojeluun ihmisiä, jotka voivat olla vaaraksi turvallisuudelle. Sen takia nyt ajettavat lakimuutokset ovat erittäin kannatettavia. Lakimuutokset ovat myös täysin EU:n direktiivien ja asetusten mukaisia, eli ne eivät ole esimerkiksi ihmisoikeuksien vastaisia, Lehtinen täsmentää.
Keskustelua ulkomaalaislain muutoksista käytiin salissa lähinnä perussuomalaisten ja vasemmistoliiton välillä. Vasemmistoliiton Anna Kontula ei hyväksynyt sitä, että kansainvälisen suojelun perusteella myönnettäviä oleskelulupia lyhennetään.
Hän perusteli näkemystään muun muassa sillä, että lupa-aikojen lyhentäminen johtaa useampiin käsittelyihin ja sitä myötä kustannukset lisääntyvät. Lehtinen oli täysin eri mieltä tämän väitteen suhteen.
– On nimenomaan tarpeellista lyhentää oleskelulupia, jotta mahdolliset rikkeet ja rikkomukset saadaan nopeammin selville. Jos yksikin vakava rikossarja saadaan ajoissa keskeytettyä ja tekijä palautettua kotimaahansa, niin tästä syntyy valtiolle miljoonien säästöt. Tämän laskentakaavan mukaan kustannusten nousut on nopeasti kuitattu ja turvallisuus säilyy, Lehtinen kuittaa.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Hallituksen esitys ulkomaalaislain muuttamisesta tiukentaa säilöönoton ja maahantulokiellon säännöksiä, mikä sujuvoittaa merkittävästi palautusprosessia.
Tänään lähetekeskustelussa oli hallituksen esitys ulkomaalaislain muuttamisesta. Kansanedustaja Mauri Peltokankaan mukaan kyseessä on jälleen yksi jo hallitusneuvotteluissa sovittu maahanmuuttopolitiikan kiristystoimenpide, jolla pyritään tehostamaan laittomasti maassa oleskelevien henkilöiden maasta poistamista ja turvaamaan paremmin yleinen järjestys ja yleinen turvallisuus sekä kansallinen turvallisuus.
Viikon suosituimmat
Kahdeksan alaikäistä tyttöä on joutunut seksuaalisen ahdistelun kohteeksi Saksan Gelnhausenin ulkouimalassa. Epäiltyinä on neljä syyrialaista miestä. Tapaus on herättänyt laajaa keskustelua Saksan uimahallien turvallisuudesta. Samalla Kölnin kaupungin uimahalleihin asennetut seksuaalisesta väkivallasta varoittavat julisteet ovat joutuneet arvostelun kohteeksi, sillä niiden katsotaan esittävän ahdistelijoina sellaisia ryhmiä, jotka tilastojen mukaan syyllistyvät näihin tekoihin kaikkein harvimmin.
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.
Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja esittää Yleisradion kutistamista siten, että seuraavalla hallituskaudella osa Yle-verosta ohjattaisiinkin riippumattomille ja puolueettomille medioille. - Yle-veron maksajat jatkossa valitkoot itse rahoituskohteita omissa veroilmoituksissaan, Keskisarja linjaa.
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.
Kovan linjan iranilainen islamistijohtaja Abdolmajid Kharaghaani on ilmoittanut sosiaalisessa mediassa varainkeruukampanjasta Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun tappamiseksi. Myös Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n pääjohtaja Rafael Grossin pää on pölkyllä - hänelle vaaditaan teloitusta Iranin valtionmediassa.
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.
Lue lisää
Lue lisää