Noin 2 400 asukkaan Rääkkylä sijaitsee Pohjois-Karjalassa. Kylästä on lähtöisin tunnettu kansanmusiikkiyhtye Värttinä. Rääkkylä tunnetaan nyt myös perussuomalaisten uudeksi kansanedustajaksi valitun Kari Kulmalan (50) kotipaikkana. Kulmala keräsi Savo-Karjalan vaalipiiristä 5 195 ääntä kun vuoden 2011 eduskuntavaaleissa hän jäi täpärästi ensimmäiselle varasijalle 2 761 äänellä.

– Vaalimenestys perustui monipuoliseen, kovaan ja pitkäaikaiseen jalkatyöhön ihmisten keskellä. Kiitän perhettäni, vaalipäällikköäni, tukiryhmääni ja äänestäjiäni, joihin edustamani arvot vetosivat. Edustan monessa asiassa lakia, järjestystä ja turvallisuutta, joita monet kaipaavat koska ne ovat heikkenemässä yhteiskunnassamme.

Liikennevalvontaa lisättävä

Kulmala on ammatiltaan poliisi ja hän on toiminut Itä-Suomen poliisilaitoksen liikennevalvontaryhmän ryhmänjohtajana. Kulmala on paneutunut erityisesti vesiliikenne-, erä- ja raskaan liikenteenvalvontaan. Kulmalan mielestä suomalainen liikennekulttuuri kulkee huonompaan suuntaan.

– Liikennevalvontaa tulisi lisätä runsaasti, jos haluamme parantaa liikennekulttuuria. Valitettavasti se ei ole mahdollista, koska edellinen hallitus lopetti liikkuvan poliisin. Tämä oli aikamoinen karhunpalvelus raskaan liikenteen kilpailukyvyn tasapuolistamiselle ja harmaan talouden paljastamiselle liikenteessä. Kulmala muistuttaa.

Kiinnijäämisen pelko karsii
rattijuopumuksia

Rattijuoppouksien määrän vähentämiseen vaikuttaa Kulmalan mielessä vain kiinnijäämisen pelko sekä riittävät rangaistukset, joihin kuuluu esimerkiksi ajoneuvon ottaminen valtion haltuun. Eduskuntaan Kulmala aikoo tuoda näkemyksiä nimenomaan oman työkokemuksen pohjalta.

– Tuon eduskuntaan tietämystä erityisesti raskaasta liikenteestä ja liikennevalvonnasta sekä metsästys-, kalastus- ja ampumalainsäädännön uudistamiseksi. Erityisesti näissä asioissa edellinen eduskunta oli pahasti hakoteillä.

Äänestäjien luottamus ansaittava

Kulmalan vaalipiiriä, Savo-Karjalaa, käytettiin ensimmäisen kerran tämän kevään eduskuntavaaleissa. Vaalipiiri muodostettiin vuonna 2013 yhdistämällä Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon vaalipiirit.

– Uudistus kaksinkertaisti vaalityön erityisesti kuljettujen kilometrien sekä vaalimainosten suhteen. En usko, että uudistuksella oli vaikutusta vaalitulokseeni.

Kulmalan perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi aikuista lasta. Hänen harrastuksiaan ovat laulu, urheilu, kalastus ja metsästys. Eduskuntatyöstä miehellä ei ole mitään erityisiä odotuksia.

– Minä lähden Arkadianmäelle tekemään töitä. Äänestäjien luottamus tulee ansaita joka päivä. Omassa vaalipiirissä tulee saada teiden peruskunnossapitoon rahoitusta ja erityisesti siellä missä raskas liikenne lisääntyy seuraavien vuosien aikana, Kulmala painottaa.

Lasten ja eläkeläisten puolesta

Erityisiä parannuskohteita ovat Kulmalan mukaan esimerkiksi Varkaudentie, Kuopiontie ja Niiralaan johtava tie, pieniä paikallisteitä unohtamatta. Valtakunnallisesti Kulmala haluaa saada lisää resursseja ja rahaa turvallisuuden tuottamiseen. Myös lapset ja eläkeläiset ovat lähellä sydäntä.

– Lasten oikeuksia olen pyrkinyt parantamaan molempiin vanhempiinsa jo pitkään ja eläkeläisten eläkkeen taitettu indeksi tulee korjata pikimmiten.

MIKA RINNE

Tagit