Kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen, kaupunginvaltuutettu Pia Kopra (ps.) toivoo pikaista selvistystä siitä, onko laittomuuksiin yllyttävä Elokapina kutsuttu Etu-Töölön lukion lukioon.

Sosiaalisessa mediassa leviää kutsu, jossa koulun edustaja kertoo Elokapinan tulevasta vierailusta: ”Aktiivisten opiskelijoiden toiveen tuloksena huomenna to klo 10.00 esittelyssä Elokapina ja heidän toimintansa. Välitunnilla klo 10.30 Elokapinan edustajia tavattavissa myös sisäpihalla.”

Pia Kopra kysyy nyt koululta vahvistusta sille, onko kyseinen ryhmä todella vieraillut Etu-Töölön lukiossa. Hän kysyy myös, onko ryhmä vieraillut jossakin muussa oppilaitoksessa.

Helsingin lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja Arja Kukkonen kertoo Suomen Uutisille, että asiaa selvitetään parhaillaan.

Kopra painottaa, että oppilaitoksiin ei saa päästää aktivisteja pelottelemaan nuoria ilmastokatastrofilla, mainostamaan liikettään sekä potentiaalisesti rohkaisemaan heitä kansalaistottelemattomuuteen ja laittomuuksiin.

– Nuorilla on oltava oppimisrauha. Opetuksen on perustuttava tietoon ja lakien kunnioittamiseen. Nuorten rekrytoiminen politisoituneeseen ilmastonmuutosaktivismiin kesken koulupäivän ei ole hyväksyttävää, Kopra kommentoi Suomen Uutisille.

SUOMEN UUTISET