Perussuomalaisten kansanedustaja Sheikki Laakson jättämä toimenpidealoite korottaisi petostuomioita, kun uhrina on haavoittuvassa asemassa oleva henkilö.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sheikki Laakso on tehnyt toimenpidealoitteen petostuomioiden koventamiseksi. Aloite koskee haavoittuvassa asemassa olevia petoksen uhreja.

– Petoksen tekijät etsivät uhreikseen ihmisiä, joiden näkevät olevan helposti harhaanjohdettavia, kansanedustaja Laakso kuvaa aloitteensa taustaa.

– Tästä syystä rikos kohdistetaan usein haavoittuvassa asemassa oleviin ihmisiin, kuten vanhuksiin tai kehitysvammaisiin.

Yhteiskunnan suojeltava heikoimpia jäseniään

Samaan petoksille haavoittuvassa asemassa olevien ryhmään Laakso määrittelee myös ihmiset, joilla vaikkapa onnettomuuden seurauksena on alentunut ymmärryksen taso. Rikollisen intresseissä kun on löytää uhri, jota on helppo johdatella ja joka ei välttämättä ymmärrä joutuneensa rikoksen uhriksi.

Laakson aloite esittää hallitukselle, että uhrin haavoittuva asema olisi petosten tapauksessa aina rangaistuksen koventamisperuste.

– Mielestäni on selvää, että vaikkapa kehitysvammaiseen kohdistuvassa petoksessa kovennettu rangaistus on erittäin perusteltu. Yhteiskunnan tulee suojella heikoimpia jäseniään, Laakso toteaa.

– Aloite on marraskuun loppuun saakka kollegoideni allekirjoitettavissa. Pitäisin sitä erikoisena, jos joku eduskunnassa tätä vastustaisi.

Suomen Uutiset