Presidentti Niinistö torjui rajatarkastuksien käyttöönoton toteamalla, että “emme voi sulkeutua”. Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari haluaa takaisin sen normaalin, jossa rajakontrolli oli itsestäänselvyys.

– Nyt suomalaisille halutaan saivartelun ja kiemurtelun kautta antaa ymmärtää, että meillä ei ole mahdollisuutta valvoa rajojamme, käännyttää ihmisiä rajalta tai ottaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita säilöön, Huhtasaari kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Huhtasaaren mielestä Suomesta on puuttunut johtajuus, ja tätä menoa Suomi pohjoismaisena hyvinvointimaana jää pelkäksi museoksi.

– Onko meillä ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana sellaisia johtajia, jotka olisivat sanoneet: ”Suomalaisten turvallisuus ja hyvinvointi menevät kaiken muun edelle.” Ei, koska nykyään pelkkää sanaa ”suomalaiset” pidetään poissulkevana ja jopa rasistisena sanana.

Huhtasaaren mukaan Tanskan, Sveitsin ja monien muiden maiden esimerkit osoittavat, että Geneven sopimukseen kuuluminen ei tarkoita sitä, ettei järkevää maahanmuuttopolitiikkaa voisi tehdä. Suomen kansan valitsemien edustajien on ajettava työnantajansa eli Suomen kansan etua.

– Geneven pakolaissopimus on tehty aikakautena (1951), jolloin toisesta maailmansodasta oli vain joitain vuosia. Olosuhteet ja maailmanpoliittinen tilanne olivat toiset. Tällä hetkellä puhumme siirtolaisvirrasta, joka muodostuu pitkälti parempaa elintasoa etsivistä ihmisistä, Huhtasaari kirjoittaa.

Samalla kun maahanmuutosta koituu julkiselle taloudelle valtavat kustannukset, osa suomalaisista hyötyy siitä ja kannattaa nykypolitiikan jatkamista oman etunsa vuoksi.

– On aivan selvää, että he maahanmuutosta hyötyvät haluavat pitää toimentulostaan kiinni. Kun uusia hakemuksia tulee tuhansittain, lakimiehille, sosiaaliohjaajille, kulttuuritulkeille, asiointitulkeille ym. löytyy rajattomasti yhteiskunnan kustantamaa työtä.

Hallitus ei ole rikosoikeudellisessa tai korvausvastuussa tekemisistään tai tekemättä jättämisistään, mutta poliittinen vastuu sille kai kuuluu, Huhtasaari kysyy.

Suomen Uutiset