Suomalaisille mepeille on jollain käsittämättömällä tavalla saatu myytyä ajatus siitä, että miljardien lapioiminen italialaiselle mafialle olisi ”Euroopan etu”. Perussuomalaisen nuorison puheenjohtaja Lauri Laitinen ihmettelee meppien sinisilmäisyyttä ja vaatii, että Suomen on pidettävä puoliaan ja oltava jatkossa ”se tuhma poika luokassa”.

EU-vaalipaneeliin sunnuntaina osallistunut EU-vaaliehdokas Lauri Laitinen oudoksuu puhetta eurooppalaisesta ideologiasta, eurooppalaisesta arvopohjasta tai eurooppalaisista tavoitteista.

– Sellaisia ei ole olemassa. Kaikki on pohjimmillaan joko italialaisten, saksalaisten, ranskalaisten tai muiden vastaavien maiden intressejä. Ne on saatu myytyä suomalaisille mepeillä sellaisessa muodossa, että se mitä Italia saa, on Suomen etu. Eli se 200 miljardia, joka menee Italiaan rakennusalalle – se on Suomen etu? Se on Euroopan etu, että Italian mafia saa ne viis miljardia?

– Jos haluttaisiin, että Suomi tekisi vaikuttavampaa EU politiikkaa, niin Suomi ei voi olla se ainoa mallioppilas joka luulee että pelaavansa sääntöjen mukaan – kun kukaan muu ei noudata niitä. Suomen pitää olla se tuhma poika luokassa.

Laitisen kommentti kohdassa 49 min 10 sek.

Mukana paneelissa olivat EU-vaaliehdokkaat Nanna Väätäinen ja Lauri Laitinen sekä PS-kansanedustajat Miko Bergbom, Joakim Vigelius ja Laura Huhtasaari. Tilaisuuden juontaa Laura Jokela.

SUOMEN UUTISET