TÄSSÄ NUMEROSSA: 

Pääkirjoitus: Welcome to Finland

Anna joulu vähävaraiselle perheelle. Joulu paljastaa karusti yhteiskuntamme eriarvoisuuden. Toisilla joulu on runsauden ja yltäkylläisyyden aikaa, mutta yhä useammassa perheessä eletään tänäkin vuonna niukkuuden keskellä.

Vapaaehtoistyötä suomalaisten hyväksi. 78-vuotias Olga Semi on tehnyt koko ikänsä vapaaehtoistyötä tavalla tai toisella. Hän sanoo, että auttamiseen tarvitaan vain iloinen mieli ja
oikeanlainen motivaatio.

Timo Soini: En halua päästä helpolla

Ex-kansanedustaja palasi vanhustenhoitajaksi – Rankkaa, mutta palkitsevaa työtä. Hoitotyötä tekevä Johanna Kotaviita katsoo maailmaa hieman eri silmin nyt, kun hän ei ole enää eduskunnassa. – Molemmat työt ovat tärkeitä, mutta hoitotyö antaa minulle enemmän mielihyvää, hän myöntää.

Lex Soini kumosi Lex Vennamon ”Suuri historian vääryys on viimein korjattu”. Eduskunnassa äänestettiin uudesta puoluelaista, jonka osana kumoutuu niin kutsuttu Lex Vennamo, jonka mukaan puolueesta lähtevien kansanedustajien mukana lähtevät myös heistä maksettavat tukirahat.

Halla-aho moittii uutta asedirektiiviä. Uusi asedirektiivi uhkaa rampauttaa pahasti ampumaurheilukenttää. Direktiivi uhkaa myös Suomen maanpuolustuskykyä ja saattaa lopettaa reserviläisten harjoitusmahdollisuudet.

Asumistuesta valuu kymmeniä miljoonia demareille. Ay-liike on saanut viiden vuoden aikana yli 50 miljoonaa euroa VVO:n vuokraosinkoina. Rahaa on valunut mm. demareiden ja vasemmiston vaalikassaan.

Itku pääsee, jos pakotetaan ottamaan pakolaisia. Vastaanottokeskusten seinät pullistelevat turvapaikanhakijoiden suuren määrän takia ja yhä useampi kunta joutuu varautumaan heidän muuttoonsa. Tätä pelätään myös vajaan 1 800 asukkaan Rautavaaralla. Lue>

Jos rikot lakia, pois Suomesta. Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola vaatii lakimuutosta turvapaikkahakemusten käsittelyyn, jotta turvapaikanhakijoiden tekemät raiskaukset tai nuoriin tyttöihin kohdistunut seksuaalinen ahdistelu saadaan kuriin.

Niinistö: Ranska teki historiallisen esityksen. Ranska pyysi apua terroristijärjestö Isisin nujertamiseen ottamalla käyttöön EU:n yhteisvastuulausekkeen. Lue>

Näin turvapaikkapolitiikkaa kiristetään. Hallituksen tuore turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma tähtää hallitsemattoman maahanmuuton ja sen kustannusten hillitsemiseen. Uudistukset pannaan käytäntöön pikaisella aikataululla.

Perussuomalaiset juhlivat itsenäisyyttä. Perussuomalaisten ministerit ja kansanedustajat juhlivat Suomen 98. itsenäisyyspäivää presidentin juhlavastaanotolla.

Riikka Slunga-Poutsalo: On aika rauhoittua.

LEHDEN OSIOT PDF-MUODOSSA:

Politiikka-osio (pdf, 3,2 Mb)

Järjestöliite (pdf, 0,4 Mb)