Kajaanin vastaanottokeskuksen tapahtumat, jossa kantasuomalainen mies joutui tapetuksi kahden turvapaikanhakijan toimesta, tuo esille selkeän puutteen vastaanottokeskusten toimintatavoissamme, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehto.

– Kyseiset irakilaiset turvapaikanhakijat siirrettiin Kajaanin Otanmäkeen vasta viikko sitten, koska he aiheuttivat ongelmia toisessa keskuksessa. Vastaanottokeskuksissa on turvapaikanhakijoita, jotka syystä tai toisesta eivät sopeudu ja heitä kierrätetään keskuksesta toiseen. Tämä ei ole kuitenkaan oikea toimintatapa, kuten on nyt järkyttävällä tavalla on tullut todistetuksi.

Tiukemman valvonnan keskuksia

Lehto huomauttaa jopa SPR:n vaatineen paikkaa, johon ongelmatapaukset voitaisiin siirtää tiukemman valvonnan alle.

– Tarvitsemmekin pikaisesti paikan, johon näitä sopeutumattomia henkilöitä voidaan sijoittaa. Keskus, jossa olisi tiukempi valvonta, työntekijöillä riittävät valtuudet, liikkuminen rajoitettua ja joka sijaitsisi kaukana asutuksesta. Keskuksessa heille voitaisiin järjestää tarvittaessa esimerkiksi vieroitushoitoa sekä psykiatrisia palveluita.

– Tällaisen keskuksen perustamisella alkaa olemaan jo kiire, sillä turvapaikkahakuprosessien pitkittyessä ja kielteisten päätösten määrän lisääntyessä ongelmatilanteet tulevat lisääntymään ja tunnelmat vastaanottokeskuksissa kiristymään, Lehto sanoo.

SUOMEN UUTISET

Tagit