Suomen Poliisijärjestöjen Liiton (SPJL) Yrjö Suhonen kirjoittaa blogissaan poliisin työturvallisuuden nopeasta heikkenemisestä turvapaikkakriisin ja syrjäseuduille perustettujen vastaanottokeskusten myötä.

Suomeen on turvapaikkakriisin vuoksi perustettu lukuisia uusia vastaanottokeskuksia. Suhosen mukaan poliisin päivittäisrutiinit ovat menneet vastaanottokeskusten takia monella paikkakunnalla uusiksi.

– Alueelle sijoitetut vastaanottokeskukset työllistävät. Sinne kohdennettu resurssi on poissa poliisin niin sanottujen normaalien tehtävien hoitamisesta.

Kyse ei ole kuitenkaan pelkästä resursoinnista.

– Tietoon on tullut tilanne, jossa ainoana paikalla ollut poliisipartio on joutunut taistelemaan tiensä ulos, kymmenien vihamielisten nuorten miesten piirittäessä sen. Vie aikansa, ennen kuin kotouttaminen on niin pitkällä, että maahanmuuttaja tajuaa suomalaisen virkamiehen koskemattomuuden, Suhonen kirjoittaa.

Lännen Media uutisoi viime viikolla, että turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukset halutaan vastedes poliisilaitosten läheisyyteen. Poliisiylitarkastaja Esko Kesti kertoi Lännen Medialle, että pienille paikkakunnille ja kauas poliisilaitoksista sijoitetut keskukset aiheuttavat virkavallalle päänvaivaa, koska näillä alueilla on muutenkin vähän poliiseja.

Kestin lausunto oli häveliäs. Hän ei tuolloin nostanut esille sitä näkökulmaa, että poliisien oma turvallisuus vaarantuu, kun he työtehtäviensä takia joutuvat setvimään Suomesta turvaa hakeneiden riitoja.

SUOMEN UUTISET