Vuosia turvapaikanhakijoiden kanssa työskennellyt kansanedustaja Juho Eerola on huolissaan turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien tekemistä raiskauksista.

Kempeleen raiskaustapaus on nostanut mediamyrskyn aiheesta maahanmuuttajat ja raiskaukset. Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola nimeää ongelmaksi sen, että tiettyjen maahanmuuttajaryhmien ja Suomen kantaväestön välisiä kulttuurieroja ei suostuta myöntämään.

Eerolalla on tiukka mielipide aiheesta.

– Mitä enemmän Lähi-idästä ja Afrikasta tulee maahanmuuttajia, sitä enemmän raiskaukset lisääntyvät.

Ratkaisu on kansanedustajan mukaan helppo.

– Maahanmuutto kyseiseltä alueelta lopetetaan, ja ne, jotka ovat tänne jo tulleet, käännytetään mahdollisuuksien salliessa takaisin. Ne, joita ei saada käännytettyä ja joilla ei ole työpaikkaa, tulee kotouttaa Suomessa harvaan asutetuille syrjäseuduille.

Rikollisuustilastot kertovat ongelmasta

Kriminologian ja oikeuspoliittisen instituutin(Krimo) tutkimus tukee Eerolan huolta.

Afrikasta ja Lähi-idästä tulleiden rikollisuustaso seksuaalirikoksissa on 17-kertainen kantaväestöön verrattuna. Vertailun vuoksi, seuraavaksi korkein luku on Itä-Euroopasta tulleilla (Venäjää lukuun ottamatta), joka on kymmenkertainen kantaväestöön verrattuna.

Tutkimuksessa korostetaan sitä, että vaikka tasoerot ovat suuria, valtaosa maahanmuuttajista ei syyllisty koskaan rikokseen. Tutkimuksessa todetaan kuitenkin se, että luvut kertovat todellisista ongelmista, eikä niitä pidä sivuuttaa.

– Rikollisuustaso on hyvä indikaattori kaiken tyyppisille sosiaalisille ongelmille, jotka ajan myötä pahentuvat, jos niihin ei puututa.

”Tasa-arvosta kertominen ei auta”

Turvapaikanhakijoille kerrotaan jo ensimmäisten viikkojen aikana faktoja Suomesta, ja yksi pääteemoista on naisten asema.

Vastaanottokeskuksissa kerrotaan, että esimerkiksi avoin kaulus tai minihame eivät tarkoita mitään, ja että naisiin ei saa koskea luvatta. Eerola uskoo, että tämä ei auta.

– Pohjois-Afrikasta sekä Lähi-idästä tulleiden tavat ovat syvään juurtuneita. Naisten asema on siellä kaikista huonoin. He eivät esimerkiksi tunnista sellaista käsitettä, kun avioliitossa tapahtunut raiskaus.

”Kotimaan sisällissota jatkuu Suomessa”

Eerola on työskennellyt yli kymmenen vuotta erilaisissa maahanmuuttoon liittyvissä tehtävissä, kuten pakolaisohjaajana ja tulkkikoordinaattorina. Hän on siis työskennellyt maahanmuuttajien kanssa ihan konkreettisella tasolla.

– Suurin osa maahanmuuttajista käyttäytyy hyvin. Mutta myös suuri osa rettelöi ja tappelee keskenään. Voisi sanoa, että kotimaan sisällissota jatkuu täällä Suomessa. Tappelut johtuvat myös siitä, että nuoret miehet turhautuvat, kun ei ole tekemistä.

Huono politiikka muuttuu hitaasti

Eerola on erittäin huolissaan maahanmuuttopolitiikasta. Siitäkin huolimatta, vaikka viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana tilanne on muuttunut enemmän kuin koskaan aiemmin.

– Onneksi nykyinen hallitus on muuttanut suuntaa parempaan. Tosin maahanmuuttopolitiikka on ollut huonoa jo pitkään, joten muutoksetkin tapahtuvat hitaasti.

Kuvassa: Oleskeluluvan Suomesta saanut afgaani Ramin Azimi, 26, tuomittiin tänään elinkautiseen vankeusrangaistukseen porilaisen lenkkeilijätytön raiskauksesta ja murhasta.

Artikkeliin tehty lisäys 27.11.2015 klo 10.15.

VERA MIETTINEN

Tagit