Mediassa on uutisoitu väitteestä, jonka mukaan poliisia on kielletty kertomasta turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista. Turun Sanomien tietojen mukaan poliisihallitus tyrmäsi tiedon huuhaana.

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola pitää poliisihallituksen selityksiä törkeänä sensuurina ja on tänään jättänyt aiheesta kirjallisen kysymyksen sisäasiainministeri Petteri Orpolle (kok.).

– Jos poliisi kertoo turvapaikanhakijoiden rikoksista, mutta ei lainkaan tekijöiden taustoja, tarkoittaa tämä käytännössä, etteivät kansalaiset saa tietoa turvapaikanhakijoiden ja rikosten välisestä yhteydestä. Ohjeistus ei ole huuhaata, vaan törkeää sensuuria, Eerola jyrähtää.

Eerolan mukaan turvapaikanhakijan taustasta kertominen ei uhkaa kenenkään henkilöllisyyttä tai paljasta sellaisenaan minkäänlaisia arkaluontoisia tietoja. Hänen mukaansa poliisin pitää toimia avoimesti, jotta yhteiskunnan keskinäinen luottamus viranomaisiin säilyy ja kansalaiset saavat oleelliset tiedot turvallisuustilanteen muuttumisesta.

Kuvassa: Porilaisen lenkkeilijätytön murhasta ja törkeästä raiskauksesta syytettyä afganistanilaismiestä saatetaan Satakunnan käräjäoikeuteen 22. kesäkuuta.

SUOMEN UUTISET

Tagit