Suomeen saapuneet turvapaikanhakijat eivät ilahtuneet Maahanmuuttoviraston Irak-linjauksista, joiden mukaan maan turvallisuustilanne on parantunut.

Maahanmuuttoviraston tiedotustilaisuudessa kerrottiin, etteivät Irakista tulleet pakolaiset saa enää turvapaikkaa pelkästään lähtöalueen perusteella.

– Ihmiset Bagdadissa ovat vaarassa joka päivä esimerkiksi päivittäisten autopommien takia. Siellä on shiiamiliisejä ja sunnimiliisejä, jotka pysäyttelevät ihmisiä sattumanvaraisesti ja esittävät heille vaatimuksiaan. Olen perheestäni todella huolissani, sillä jouduin jättämään kolme lastani sinne, Bagdadista paennut insinööri Mustafa Khalid kommentoi päätöstä Yle Oululle.

Levottomia paikkoja riittää

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon mukaan keskustelu ajautuu tässäkin asiassa väärille raiteille.

– Ei kukaan ole sitä mieltä, että Bagdadissa ei olisi vaaroja. Kyse on siitä, onko siellä niin vaarallista, että kaikille sieltä tuleville pitäisi myöntää oleskelulupa Suomessa sen enempiä miettimättä, Halla-aho kommentoi Facebookissa.

– Monessa Etelä-Amerikan pääkaupungissa on tälläkin hetkellä jatkuva riski tulla pahoinpidellyksi tai tapetuksi ilman suurempaa syytä. Silti olisi hupaisa ajatus, että Suomi alkaisi tarjota sieltä tuleville ihmisille oleskelulupia kotimaan levottomien olojen vuoksi.

SUOMEN UUTISET