Islamofobia muistuttaa yhä enemmän juutalaisvainoja, sosiaalidemokraattien euroedustaja Liisa Jaakonsaari totesi Facebookissa viikonloppuna.

Jaakonsaari kommentoi Berliiniin liberaalin moskeijan perustaneen naisen saamia tappouhkauksia, josta saksalainen radiokanava oli kirjoittanut nettisivuillaan.

– Berliiniin on suunnitteilla liberaali moskeija, mutta sen perustaja, naispuolinen imaami on saanut niin paljon tappouhkauksia, että hän joutuu turvautumaan poliisien suojeluun.

Jaakonsaari ei kuitenkaan täsmennä, ketkä ovat tappouhkauksien ja ”islamofobian” takana.

CBS News otsikoi jo torstaina, että liberaalin moskeijan perustaja saa tappouhkauksia joka päivä.

Sen mukaan moskeija on herättänyt raivoa kautta islamilaisen maailman ja kiristänyt jo ennestään hyvin viileitä Saksan ja Turkin välejä. Lisäksi Egyptin arvostetuimmat sunniauktoriteetit ovat julistaneet fatwassaan Berliinin moskeijan epäislamilaiseksi.

Turkin hallitusta tukevat sanomalehdet ovat yhdistäneet liberaalimoskeijan presidentti Erdoğanin veriviholliseen Fethullah Güleniin ja tämän taustajoukkoihin.

”Viime vuodet olen yrittänyt lähestyä konservatiivisia islamilaisia organisaatioita pyrkimyksenä tehdä yhteistyötä, mutta rauhallisen vuoropuhelun sijaan he syyttävät minua Gülenin liikkeen jäseneksi,” moskeijan perustaja Seyran Ateş kertoi CBS Newsille.

Suomen Uutiset