Hallitusneuvotteluissa on tänään saatu aikaiseksi esitykset ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikan päälinjoista. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan puolue kuitenkin päättää vasta huomenna eduskuntaryhmän kokouksessa esitysten hyväksymisestä. Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mukaan neuvottelut eivät voi enää jatkua, jos yhteisymmärrystä RKP:n kanssa ei synny huomenna.

Hallitusneuvotteluja käyvien puolueiden puheenjohtajat kertoivat hetki sitten tiedotustilaisuudessa Helsingin Säätytalolla tilanteen etenemisestä.

Linjaukset on löydetty

Tällä viikolla perussuomalaisten aloitteesta on keskitytty juuri maahanmuutto- ja ilmastopolitiikkaan. Perussuomalaiset haluaa saada valmiiksi päälinjaukset molemmista, jotta on olemassa edellytykset neuvottelujen jatkamiselle.

Hallitustunnustelija, kokoomuksen Petteri Orpo kertoi, että kummastakin kysymyksestä – siis maahanmuutto- ja ilmastopoitiikasta – on saatu kasaan esitykset, joiden yksityiskohdista ei kuitenkaan vielä tänään kerrottu.

– Paperi on valmiina. Linjaukset on löydetty ja olen erittäin tyytyväinen, Orpo sanoi.

Aikalisä huomiseen

Esityksiä ei kuitenkaan vielä ole hyväksytty, sillä RKP otti neuvotteluihin aikalisän kutsumalla huomiseksi koolle puolueen eduskuntaryhmän, joka joko hyväksyy tai hylkää neuvottelujen linjaukset.

– Tarvitsemme aikaa käydäksemme lävitse sen, mitä on pöydällä, jotta voimme ottaa kantaa siihen, miten pitäisi edetä, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoi.

Mikäli hallitusneuvotteluissa valmistuneet linjaukset eivät miellyttäisi puoluetta, Henriksson sanoi, että puolueella on valmiudet jatkaa neuvotteluita vielä senkin jälkeen.

Purra toivoo vihreää valoa

Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mukaan neuvottelut eivät kuitenkaan voi enää jatkua, jos yhteisymmärrystä RKP:n kanssa ei synny huomenna.

– Toivon, että RKP:n ryhmäkokous näyttää vihreää valoa, sillä perussuomalaisille nämä kaksi asiaa (ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikka) ja täällä neuvotteluissa saavutetut paperit ovat tärkeitä. Jos RKP:n ryhmäkokous ei pidä näitä riittävinä, itse näen, että tämä neuvotteluryhmä ei voi enää jatkaa.

SUOMEN UUTISET