Perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa tänään puhunut puoluejohtaja Riikka Purra näkee perussuomalaisten yhteiskunnallisen kasvun merkityksen siinä, että perussuomalaisten vakavasti otettavuus ja puolueen ajamien asioiden hyväksyttävyys ovat voimakkaasti lisääntyneet viime vuosina.

Perussuomalaiset on ollut suuri puolue yli 10 vuotta. Siihen mahtuu monet onnistuneet vaalit, mutta muihin puolueisiin nähden perussuomalaisten historia on kovin lyhyt, perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa tänään puhunut puoluejohtaja Riikka Purra sanoo.

– Huhtikuun eduskuntavaaleissa olemme ottaneet askeleen vielä suuremmaksi puolueeksi. Johdonmukaisen ohjelmatyön, organisaation kehittämisen, vaalivoiton ja hallitusneuvotteluihin osallistumisen myötä perussuomalaiset kasvaa myös henkisesti ja yhteiskunnallisesti.

– Poliittisille kilpailijoillemme ja 10 vuoden takaisiin lähteisiinsä juuttuneille kommentaattoreille henkinen kasvu tarkoittaa – tai siis he haluaisivat sen tarkoittavan – sitä, että laskemme opponointimme voimaa, annamme periksi, alamme puhua politiikan kapulaa ja muutumme kädenlämpöisiksi. Parempi perusta henkiselle kasvulle on kuitenkin tavoitteiden johdonmukaisuus, vastuunkanto, ammattimaisuus, pettymysten sietäminen ja puolueen edun asettaminen oman edun edelle. Henkistä kasvua on myös sen ymmärtäminen, että hallitukseen osallistuminen vaatii osin toisenlaisia toimintatapoja kuin oppositiossa oleminen.

Perussuomalaisten tulevaisuus vankalla pohjalla

Purra näkee perussuomalaisten yhteiskunnallisen kasvun merkityksen erityisesti siinä, että perussuomalaisten vakavasti otettavuus ja puolueen ajamien asioiden hyväksyttävyys ovat voimakkaasti lisääntyneet viime vuosina.

Purra hauskuutti puoluevaltuuston kokousväkeä ja vertasi perussuomalaisia huippusuosittuun Suomen euroviisuedustaja Käärijään.

– Euroviisuvertauksin vaikka ammattilaisraadin pisteet eivät riitä edelleenkään edes mitalisijoille, kansalaisten äänin me nousimme kakkoseksi. Kannattajakuntamme on hyvin monipuolinen iän, ammattiaseman ja asuinpaikan suhteen, mikä on kelpo pohja, jolle rakentaa perussuomalaista tulevaisuutta.

SUOMEN UUTISET