Yhdeksän perussuomalaista kansanedustajaa vaati eilen hallitusta kiirehtimään 80-kohtaisen turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman täytäntöönpanoa. Ryhmä kytki maahanmuuttotiukennukset maakuntauudistuksen ja soten valinnanvapausmallin etenemiseen.

Kannanoton allekirjoittivat PS-kansanedustajat Juho Eerola, Teuvo Hakkarainen, Laura Huhtasaari, Olli Immonen, Rami Lehto, Jani Mäkelä, Jari Ronkainen, Sami Savio ja Ville Tavio.

Kansanedustajat pitävät tiedotteensa mukaan ”täysin kestämättömänä” tilannetta, jossa Suomesta löytyy verrokkimaistamme poikkeavia humanitaarisen maahanmuuton vetovoimatekijöitä.

– Lisäksi Suomi on toteuttanut turvapaikanhakijoiden sisäisiä siirtoja huomattavasti monia muita EU-maita aktiivisemmin. Kansanedustajien mielestä Suomen on aika keskeyttää sisäiset siirrot, kansanedustajat toteavat.

– Esimerkiksi maahanmuuttajien perheenyhdistämisten osalta Suomen linja on edelleen Pohjoismaiden löysin.

Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (ps.) otti ulostuloon voimakkaan torjuvan kannan.

– Kaikille perussuomalaisille on tärkeää toteuttaa ja toimeenpanna hallituksen mahanmuuttopoliittinen toimenpideohjelma, mutta se tapahtuu hallituksen eduskuntaryhmien voimalla, ei yhdeksällä kansanedustajalla, jotka tekevät nyt omaa henkilökohtaista politiikkaansa. Ulostulo, josta luin äsken verkosta, vahingoitti pahasti puoluettamme hajottaen sitä sisältä. Ei hyvä, Saarakkala kirjoitti Uuden Suomen blogissaan.

SUOMEN UUTISET