Demarijohtajat Antti Rinne ja Eero Heinäluoma ovat olleet vuosia työeläkeyhtiöiden hallinnoissa ohjaamassa työntekijöiden eläkevaroja veroparatiiseihin, muistuttaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Leena Meri.

Kuudella suurimmalla työeläkevakuuttajalla on sijoituksia verokeitaiden kautta yli 40 miljardilla eurolla, käy ilmi Ylen selvityksestä. Suosituimmat kohteet ovat Cayman-saaret ja Irlanti. Eläkeraha pitää veroparatiiseja toiminnassa, paheksuu perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Leena Meri.

– Demarit ovat eduskunnassa jälleen esittäneet olevansa työläisten ainoita puolustajia, mutta samaan aikaan he pelaavat työläisten eläkevaroilla uhkapelejä veroparatiiseissa.

– Demareiden toiminta on kyllä sellaista käsien pesua ja hurskastelua, joka lyö ällikällä monet. He unohtavat aina sopivasti keskustelussa kertoa omien keskeisten vaikuttajiensa toiminnan niin yksityisissä kuin valtion eläkeyhtiöissä sekä ay-liikkeiden toiminnassa – siis siellä missä nämä sijoituspäätökset veroparatiiseihin on tehty, Meri huomauttaa.

Suomi jäänyt ilman verotuloja

Valtion eläkerahastojen sijoituksista ovat omistajaohjauksen kautta vastanneet demareiden valtiovarainministerit Antti Rinne, Jutta Urpilainen sekä Eero Heinäluoma.

– Rinne on ollut lisäksi vuosia mukana ay-yhdistysten sekä yksityisen eläkeyhtiöiden toiminnassa. Tahtipuikkoa hänen rinnallaan on heiluttanut puolueen vahva johtohahmo Heinäluoma. He ovat olleet kaikki mukana pöydissä, joissa työntekijöiden eläkerahat on ohjattu veroparatiiseihin ja näin vältytty maksamasta verot Suomeen, Meri muistuttaa.

Demareita eivät duunarit kiinnosta

Miksi demarijohtajat ja ay-liittojen puheenjohtajat ovat syyllistyneet työeläkeyhtiöiden hallituksessa kiertämään veroja?

– Todellisuudessa demarit eivät ole aidosti huolestuneita suomalaisten työntekijöiden rahoista ja verojen maksusta yhteiskunnan palveluiden pyörittämiseksi.

– Täytyy yhtyä pääministeri Juha Sipilän kiteytykseen ”Kaiken kaikkiaan voisi sanoa verojen kiertämiseksi tehtävistä järjestelyistä, että itsekkyys Suomessa ylittää jo sairauden asteen”. Näin demarit toimivat, kun pääsevät päättämään muiden rahoista, Meri osoittaa.

SUOMEN UUTISET

Tagit