Sydneyssä tapahtui tiistaina 13.8. mahdollinen terrori-isku. Toinen uhreista oli 24-vuotias opiskelijanainen, joka kuoli puukotuksesta saamiinsa vammoihin. Toinen uhreista haavoittui, mutta hänen tilans ei ole hengenvaarallinen. The Sunin mukaan epäilty mies hyökkäsi jalankulkijoiden kimppuun Sydneyn keskustassa. Hän huusi paikan päällä “Allahu Akbar”. Sunin mukaan huudosta on tallenne.

Paikallinen media uutisoi puukotuksen mielenterveysongelmaisen henkilön toteuttaman terrori-iskuna

Suomen Uutiset tavoitti Australiassa asuvan suomalaismiehen.

– Aihe on ollut esillä monella tv-kanavalla. Luin juuri The Australian -lehden jutun, jonka mukaan tekijä oli huutanut “Allah Akbar” teon jälkeen, ja että tekijällä oli mielenterveysongelmia. Tekoa käsitellään täällä sekä terroristisena hyökkäyksenä että mielenterveysongelmaisen henkilön väkivallantekona, hän kertoo.

Terrorismi ei pelota suomalaismiestä.

– Monet näistä terroritapauksista ovat toistaiseksi melko pieniä Euroopan, Balin ja USA:n tapauksiin verrattuina. AFP eli Australian Federal Police on kyllä tehnyt ajoittain pidätyksiä terrori-iskujen suunnitteluihin liittyen. Melbournessa on ollut pari tapausta, jotka tulevat nyt mieleen, hän päättää.

Halla-aholta mediakritiikkiä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Suomen median epäselkeää uutisointia Facebook-päivityksessään.

Halla-aho kirjoitti tiistaina seinällään aiheesta, jossa hän sanoi, että puukkoiskusta uutisoidaan vaihtelevasti suomalaisessa mediassa.

– Iltalehti kertoo, että tekijä huusi ”Allahu akbar” ja ettei motiivista ole tietoa. Hesari kertoo vain, että motiivista ei ole tietoa. Yle ei ole kuullut koko tapauksesta.

Heli-Maria Wiik