Kansanedustaja Pentti Oinonen (ps.) kieltäytyi poliisin kutsusta tulla selvittämään  Karjalaisen mielipidekirjoituksessa esittämäänsä väitettä 15-vuotiaan tytön raiskauksesta. Mediassa kerrottiin tänään, että poliisi olisi noutanut Oinosen kuulusteluun. Tämä ei pidä paikkaansa.

Oinonen kertoi Suomen Uutisille, ettei poliisi ole noutanut häntä autokyydillä. Hän ei ole myöskään käynyt poliisilaitoksella tänään. Uutinen on hänen mukaansa ankka.

– En ole ollut poliisiautossa. Tämä on uutisankka. Poliisi sanoi, että minun on mentävä poliisiautoon, mutta sanoin, että en mene.

Oinonen kertoi sopineensa poliisin kanssa tapaamisen Prisman parkkipaikalle. Osapuolet saapuivat paikalle ja poliisi kehoitti kansanedustajaa nousemaan autoon. Oinonen kuitenkin kieltäytyi pyynnöstä.

– Tuli poliisiauto ja sanoivat, että vievät minut kamarille kuulusteluun. Minä sanoin että saatte minut autoon nostaa, vastaan en pane, mutta itse en kävele.

– Asia jäi siihen, Poliisit toimivat hyvin fiksusti ja sanoivat, että he soittavat ylemälle poliisijohdolle. Minä lupasin poliisille, että annan tiedot raiskaustapauksesta.

Poliisi ei ilmoittanut Oinoselle syytä kuulusteluun. ”Sanoivat vain, että kyllä sinä tiedät”, Oinonen täsmentää.

SUOMEN UUTISET