Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari Iltalehden vaalipaneelissa ainoana ehdokkaana valmis kieltämään burkaan pukeutumisen Suomessa. Seuraavan päivän HS-vaalipaneelin jälkeen Huhtasaarta tuli kättelemään Iranista Suomeen muuttanut mies, joka oli nähnyt otsikot burkakiellosta. Mies halusi kiittää, Huhtasaari kertoo Facebook-videollaan.

– Kiitos. Olet ainoa, joka edes ymmärtää, mitä Iranissa tapahtuu. Kiitos. Olet ainoa, joka vastustaa poliittista islamia ja olet ainoa, joka puolustaa naisten oikeuksia, itse poliittista islamia paennut iranilaismies sanoi Huhtasaarelle.

Huhtasaari lupasi miehelle jatkaa naisten oikeuksien puolustamista.

– Burka ei oikeasti ole mikään vapaaehtoinen valinta.

Huhtasaaren mielestä poliitikot, jotka eivät uskalla puolustaa naisten oikeuksia poliittista islamia vastaan, ovat raukkamaisia. Samat poliitikot saattavat kuitenkin käyttää feminististä retoriikkaa.

Mitä on ”feministeinen ulkopolitiikka”?

– Ruotsissa raiskaukset lisääntyy koko ajan, ja sitten samaan aikaan keskustellaan ”feministisestä ulkopolitiikasta”, Huhtasaari ihmettelee.

– Mikä tämä feministinen ulkopolitiikka on, jos meidän poliittiset päättäjät menee Iraniin ja pistää huivin päähän? Mitä ruotsalainen feministinen ulkopolitiikka on, jos he eivät puolusta naisten oikeuksia nissä varjoyhteiskunnissa, mitkä he ovat antaneet syntyä Ruotsiin?

Kuinka moni feministinen poliitikko Ruotsissa on uskaltanut ottaa kantaa siihen, että Malmössä, Göteborgissa, Husbyssä ja Rinkebyssä on varjoyhteiskunta, jossa eletään sharia-lain mukaan, Huhtasaari kysyy.

– Minä en presidenttinä hyväksyisi sitä, että linnan juhliin kutsutaan Iranin suurlähettiläs, joka ei suostu minua kättelemään. Se kutsu jäisi sitten saamatta.

Suomen Uutiset