

MATTI MATIKAINEN
Perussuomalaisen Nuorison talouspoliittinen ohjelma julkaistu: “Vain sitä voidaan jakaa, mitä on jaettavaksi”
Perussuomalainen Nuoriso on hyväksynyt yhdistyksensä syyskokouksessa uusia ohjelmia, joista ensimmäisenä julkaistiin talouspoliittinen ohjelma. PS-Nuoriso haluaa talouspolitiikan olevan järkevää, jotta suomalaista hyvinvointia riittää jaettavaksi tulevillekin sukupolville.
Perussuomalainen Nuoriso esittää ohjelmassaan kehitysavun maksamisen pysäyttämistä, kunnes valtiontalous on ylijäämäinen, pelikoneiden siirtoa pelisaleihin sekä Alkon monopolin hallittua purkamista. Opiskelijoiden työllisyyttä nuorisojärjestö nostaisi poistamalla kokonaan opintotuen tulorajat. Opintotukien maksatus sidottaisiin opintojen edistymiseen.
– Ohjelmamme on laaja ja antaa myös puolueelle työkaluja sekä näkemyksiä siitä, mihin uusi sukupolvi perussuomalaisissa haluaa yhteiskuntaa kehittää, toteaa järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.
Jakokohteet tärkeysjärjestykseen
Perussuomalaisen Nuorison talouspolitiikka perustuu kansallisliberalismiin, mikä tarkoittaa vastuullista taloudenpitoa, markkinoiden vapautta, verotuksen kohtuullistamista, yksilön oman vastuun korostamista, tarpeettoman holhouksen purkamista sekä viime kädessä suomalaisista huolehtivan hyvinvointivaltion puolustamista.
Työllisyys ja toimeliaisuus ovat sekä toimivan talouden että kansallisen hyvinvointimme perusta. Suomalaisen talouspolitiikan tärkein tavoite onkin työnteon ja yrittämisen mahdollistaminen sekä niihin kannustamalla kansallisen edun eli suomalaisten hyvinvoinnin kasvattaminen.
Myös muun talouspolitiikan on oltava kestävää, jotta suomalaista hyvinvointia riittää jaettavaksi tulevillekin sukupolville. Vain sitä voidaan jakaa, mitä on jaettavaksi, ja jakokohteita on pystyttävä laittamaan tärkeysjärjestykseen.
Koko ohjelma luettavissa täällä.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kansallinen hyvinvointi kansallisliberalismi opiskelijoiden työllisyys Miko Bergbom Perussuomalainen Nuoriso ry valtiontalous priorisointi Talouspoliittinen ohjelma suomalainen työ ja yrittäminen hyvinvointivaltio Opintotuki Talouspolitiikka työllisyys kehitysapu verotus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset tekee välikysymyksen maahanmuuttopolitiikasta ja taloudesta – suomalaisten hyvinvointi etusijalle

Perussuomalaiset: Hallituksen työllisyyspolitiikka ei vastaa edes keskeisimpiin haasteisiin – ”Mikromanagerointi pahentaa tilannetta entisestään”

IMF ja oppositio samoilla linjoilla Suomen talouden suunnasta – heräsikö keskusta vaalien alla punavihreällä saarellaan?

“Suomen velkaantuminen on yksinkertaisesti mahdottomalla uralla”

Perussuomalaisen Nuorison EU-poliittinen ohjelma julkaistu: “Jos EU-politiikka ei enää ole uudistettavissa, on Suomen erottava EU:sta”
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.