

Mari Rantanen ja Jussi Halla-aho eduskunnan kyselytunnilla 25.2.2021. / LEHTIKUVA
Perussuomalaiset kyselytunnilla: Sisäiset koronatoimet eivät riitä, jos rajat vuotavat
Hallitus on tänään pitänyt tiedotustilaisuuden, jossa se on kertonut koronarajoitusten tiukennuksista. Perussuomalaiset totesivat kyselytunnilla, että tavoitteet ovat ymmärrettäviä, mutta toteutuksessa on parantamisen varaa.
Perusuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen ihmetteli kyselytunnilla, että jos ja kun Suomi on nyt poikkeusoloissa, miksi hallitus aloittaa rajoitustoimet vasta 8.3.
– Voisitteko kertoa, että jos tänään todetaan hätätila, niin miksi vasta puolentoista viikon päästä ryhdytään sulkutoimiin? Rantanen kysyi.
Syy on ministeri Annika Saarikon (kesk.) mukaan siitä, että asioiden käsittely eduskunnassa vie aikaa ja arvio on, että lait saadaan voimaan vasta 8.3.
Kaikki ravintolat kiinni
Yksi tulevista sulkutoimista on ravintoloiden sulkeminen. Rantanen kysyikin, onko tarkoitus sulkea kaikki ravintolat huomioimatta sitä, onko kysymyksessä esimerkiksi lounasravintola vai yökerho.
– Jos olette päätymässä siihen, että kaikki ravintolat menevät kategorisesti kiinni, niin onko tarkoitus kytkeä take away -ruuanhakuun myös alkoholin ulosmyynti? Tämä voisi helpottaa ravintolayrittäjien asemaa, Rantanen huomautti.
Saarikko vastasi, että kolmen viikon sulku koskee kaikkia ravintoloita. Hän totesi, että noutoruokaa voi edelleen myydä, mutta kysymykseen alkoholin ulosmyynnistä hän ei vastannut.
EU:ssa helpompaa rajoittaa sisäistä liikkumista kuin rajojen välistä
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho totesi, että koronakriisissä on huomattavissa sama ilmiö kuin muutama vuosi sitten Eurooppaa ravistelleessa terrori-iskujen aallossa.
– Jostakin syystä EU:ssa on helpompaa rajoittaa liikkumista ja olemista jäsenmaiden sisällä kuin liikkumista rajojen yli. Betoniporsaita ja piikkilankaa sai huoletta vetää julkisille paikoille, mutta jos samaa tehtiin sisärajoilla, komissiolta tuli helposti noottia vapaan liikkumisen rajoittamisesta, Halla-aho totesi viitaten aiempaan terroriaaltoon.
– Kysyisin, miten hallitus aikoo torjua taudin leviämistä naapurimaista myös työmatkaliikenteen ja muun niin sanotun välttämättömän liikenteen mukana?
Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) vastasi, että Suomen korona-ajan rajapolitiikka on EU:n tiukimmasta päästä. Hän lisäsi, että rajojen pakkotestausmalli on vähitellen tulossa käyttöön.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Koronasulku koronarajoitukset rajojen sulkeminen poikkeusolot kyselytunti Maria Ohisalo Annika Saarikko Mari Rantanen perussuomalaiset Jussi Halla-aho
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Mauri Peltokangas moittii: ministerit eivät enää vastaa kyselytunneilla kysymyksiin, vastaukset lähes poikkeuksetta liirumlaarumia

Perussuomalaiset kyselytunnilla turpeenkäytön alasajosta: ”Edes keskustalla ei ole kanttia nousta vihreitä vastaan”

“Hallituksen joululahja Suomen kansalle: isis-äidit jouluksi kotiin”

Meri vaatii tolkkua koronatoimiin: “Pidän ulkonaliikkumiskieltoa täysin kohtuuttomana”

Tanska avautuu, kun kaikki yli 50-vuotiaat on rokotettu

Suomen etuvartiolla vilkasta: Ruotsi käännyttää 1 000 ihmistä viikossa Tanskan vastaiselta rajalta

Perussuomalaiset: Liikkumisrajoituksilla dramaattiset seuraukset – ja rajat vuotavat edelleen

Perussuomalaiset sosiaali- ja terveysvaliokunnassa: Koronarajoitusten perustuttava todellisiin riskeihin

Antikainen pitää ravintolasulun jatkamisen ulottamista Itä-Suomeen kohtuuttomana: “Miksi hallitus ei noudata eduskunnan linjausta ravintolarajoitusten kuntakohtaisuudesta kuin Lapissa?”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.