Perussuomalaiset arvostelivat suullisella kyselytunnilla kovin sanoin hallituksen turvepolitiikkaa, joka uhkaa aiheuttaa arvioiden mukaan tuhansien työttömyyden ja satojen miljoonien tappiot yrittäjille. Hallitus on tuplaamassa vuoden vaihteessa turpeen verotusta ja turvetta on korvattu jo nyt ulkomaisella hakkeella.

Alkuun perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas vinoili hallitukselle, että kyselytunnin aiheen valitseminen on vaikeaa lukuisten aiheiden vuoksi.

– Hallituksen töpeksintä on niin jatkuvaa, että pitäisi olla pari kyselytuntia viikossa lisää. No kansalle tiedoksi, että huomenna onneksi pääsemme keskustelemaan ministeri Haaviston laittomasta toiminnasta, Peltokangas totesi.

– Tämän päivän asiaan: vihervasemmistolainen hallitus on keskustan suosiollisella tuella aiheuttamassa tuhansien työpaikkojen menetyksen ja satojen miljoonien eurojen tappiot suomalaisille yrittäjille sekä romuttamassa huoltovarmuutta. Kaupan päälle hallitus nostaa muun muassa asumisen hintaa entisestään. Jokainen kansalainen pääsee vihreän humputuksen maksumieheksi, Peltokangas jatkoi.

– Tähän kaikkeen hallitus on vihreiden kiristyksen alla valmis tuhoamalla suomalaisen turpeentuotannon!

Seitsemän Kaipolan työpaikat katoavat

Taloustutkimuksen joulukuun 4. päivä julkistetun tutkimuksen mukaan kone- ja kuljetusyrittäjille rahalliset tappiot ovat yli 800 miljoonaa euroa ja noin 3 500 työpaikkaa.

– Arvoisa hallitus, se on seitsemän Kaipolaa! Oletteko valmis perumaan energiahuoltovarmuuttamme alas ajavan turpeen veronkorotuksen? Peltokangas kysyi.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) myönsi, että kysyjä on oikeassa: turpeen käytön määrä on dramaattisesti laskenut – enemmän kuin on arvioitu. Lintilän mukaan keskeinen syy on kuitenkin turpeenkäytön huono imagollinen leima, eivät niinkään veroratkaisut.

”Siinä niitä maaseudun puolustajia”

Peltokangas huomautti, että hallituksen turpeen veronkorotus ja yritysvihamielinen politiikka ovat nyt aiheuttaneet sen, että ulkomaista haketta rahdataan Suomeen korvaamaan kotimaista polttoainetta.

– Ei edes keskustalla ole näemmä kanttia nousta vihreitä vastaan. Siinä on niitä maaseudun puolustajia. Vasemmistolaiset muka työväenpuolueet ovat rähmällään, kun suomalaisia työpaikkoja tuhotaan, Peltokangas tykitti.

– Arvoisa hallitus, ja nyt kuulolla siellä keskustan piireissä, miten mielestänne se on ilmastoteko, että suomalaiset laitetaan kortistoon, aiheutetaan satojen miljoonien tappiot ja korvataan kotimainen polttoaine ulkomaisella? Selittäkää nyt, hyvänen aika, Peltokangas ihmetteli.

Ministeri Lintilä ei varsinaisesti vastannut kysymykseen, mutta totesi, että hallitus ei ole kieltämässä turpeen käyttöä, ja jos turpeen käytön tipahtaminen jatkuu nopeasti, käytetään entistä enemmän puuta korvaavana tuotteena.

Suomen Uutiset