Perussuomalaiset Naiset ovat huolissaan siitä, että pitkään jatkuvat ja yhä kovenevat koronarajoitukset aiheuttavat mittavammat vahingot henkisesti ja taloudellisesti kuin korona itse. Henkinen pahoinvointi on lisääntynyt työttömyyden, taloudellisen ahdingon ja yksinäisyyden myötä.

– Tämä on aiheuttanut häiriökäyttäytymistä, päihdeongelmia ja väkivaltaa, eikä tilanne näytä helpottavan kovin äkkiä. Kun perheeltä menee toimeentulo, se heijastuu kaikkeen. Kun vanhemmat ihmiset joutuvat olemaan yksin, heistä osa tarttuu pulloon. Käsissämme on inhimillinen tragedia, joka on jäänyt liian vähälle huomiolle, sanovat Perussuomalaiset Naiset.

Lasten ja nuorten tulevaisuus vaarassa

Perussuomalaiset Naiset on perheiden ja vanhusten lisäksi erityisen huolissaan lapsista. Lastensuojelun resurssit ovat äärirajoilla, kun lasten ja nuorten pahoinvointi lisääntyy.

– Lapselle vuosi on pitkä aika ja rajoitukset jatkuvat jo toista vuotta. Yläkouluja ja toisen asteen opintoja käydään etänä. Pahimmillaan vanhemmat ovat jääneet työttömiksi ja hermo kiristyy. Kavereita ei nähdä lainkaan niin kuin ennen, eikä virikkeitä ole. Siitä seuraa ongelmia.

– Aivan pienimpien lasten sosiaalinen oppiminen kärsii ihmiskontaktien puutteesta. Tästä ovat lastensuojelun ammattilaisetkin puhuneet.

Hallituksen saamattomuus on pitkittänyt kriisiä

Perussuomalaiset Naiset arvostelee hallitusta siitä, ettei se edelleenkään ole saanut rajoja kiinni taudilta. Muuntovirukset pääsevät edelleen Suomeen, kun rajoilla ei vaadita ennakkoon negatiivista koronatestitulosta.

– Tässä on ollut vuosi aikaa hoitaa rajat kuntoon. Ei voi olla niin, että me pian jo rajoitamme suomalaisten liikkumista, mutta rajan yli pääsee ilman asianmukaista todistusta.

– Samalla Suomi on EU:n epäonnistuneiden rokotehankintojen uhri ja hallitus levittelee käsiään. Suomen olisi pitänyt hankkia rokotteet suoraan, kuten Iso-Britannia onnistuneesti teki.

Liikkumisrajoitukset epäloogisia ja vahingollisia

Hallituksen esitys Turun ja pääkaupunkiseudun liikkumisrajoituksista on Perussuomalaisten Naisten mukaan kuin ampuisi tykillä kärpästä. Hallituksen laskelmien mukaan tuhannet yritykset ja jopa kymmenettuhannet työpaikat ovat vaarassa, mutta vaikuttavuus tautitilanteeseen arvailujen varassa.

– Tässä tapetaan kivijalkaliikkeet, kun niihin ei saa mennä. Silti samoja tuotteita saa ostaa hypermarkeiteista ruokareissulla. Ja kuka tällaista valvoo? Poliisilla ei todellisuudessa ole resursseja kysellä kaikilta, mihin ollaan menossa, ja millä se arvioidaan, mikä on lopulta hyväksyttävä tärkeä syy?

– Pitäisi puuttua täsmätoimilla esimerkiksi kotibileiden ja muun isolla joukoilla kokoontumisten estämiseen. Nyt toimenpiteillä lyödään syyttömiä, sillä lainkuuliaiset kansalaiset ovat totelleet suosituksia tähänkin saakka. Ne, jotka eivät suosituksia noudata, eivät noudata tätäkään lakia.

Suomen Uutiset