Perussuomalaiset Naiset on ollut rajoitusten alusta asti huolissaan erityisesti pienyrittäjien jaksamisesta ja taloudellisesta asemasta korona-aikana. Naisyrittäjien osuus korostuu juuri näissä yrityksissä, sillä työnantajanaisten yritykset ovat usein hyvin pieniä, korkeintaan viiden työntekijän yrityksiä. Naisten osuus korostuu myös yksinyrittäjissä eli itsensä työllistäjissä.

– Hallitus jätti erityisesti monet yksinyrittäjät pulaan, kun se laittoi liian korkeat ehdot yritysten koronatukien edellytykseksi ensimmäisestä tukipaketista lähtien. Sittemmin ehtoja on madallettu, ja tätä perussuomalaiset vaati alusta asti. Perussuomalaisten vaatimuksista huolimatta tukia ei kuitenkaan voi hakea takautuvasti, PS-Naiset huomauttavat.

Ravintola- ja tapahtuma-alat katastrofin partaalla

Perussuomalaiset Naiset huomauttaa lisäksi, että naisia yrittää ja työskentelee paljon juuri ravintola- ja tapahtuma-aloilla, jotka ovat katastrofin partaalla.

– On hyvin outoa, että hallitus on kippaamassa miljardikaupalla rahaa kilpailijamaihin EU:n elpymispaketin kautta, mutta pienimpiin yrityksiin Suomessa ei riitä apua. Naisyrittäjät eivät ole suuryritysten kroisoksia, vaan kovalla työllä yleensä pienen toimeentulon tekeviä ihmisiä.

Tukea kriisin ylimenoajaksi

Perussuomalaisten naisjärjestö esittääkin, että käytännössä työttömäksi jääneet yksinyrittäjät ja alle viiden hengen työllistäjät pääsisivät ansiosidonnaisen kaltaisen turvan piiriin ainakin koronakriisin ylimenoajaksi.

– Nyt yrittäjille on väliaikaisesti mahdollistettu työttömyysetuuden hakeminen Kelasta, mutta etuus on todella pieni eikä käytännössä riitä elämiseen.

Suomen Uutiset