Yhteensä yli 36 000 ikäihmistä kotihoidossa ja ympärivuorokautisessa hoidossa ei ole ulkoillut kertaakaan korona-aikana. Asia selviää tuoreesta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asiakaskyselystä. Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen on tehnyt pääministeri Marinille kirjallisen kysymyksen ikäihmisten kohtelusta ja hoitovajeen paikkaamisesta korona-aikana.

– Jokainen voi miettiä omalle kohdalle tilannetta, jossa ei kävisi vuoden aikana yhtään kertaa ulkona. Se vaikuttaa aivan varmasti ihmisten henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen. Nämä jos mitkä tulevat yhteiskunnalle todella kalliiksi, niin inhimillisesti kuin taloudellisesti. Arvokas vanhuus on ihmisoikeus, painottaa kansanedustaja Ari Koponen.

Tuuli liikuttaa pääministerin huulia

Pääministeri Sanna Marinin mukaan yhteiskunnan menestystä voi mitata sillä, miten se pitää huolta kaikkein heikoimmassa asemassa olevista ihmisistä.

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun tuuli liikuttaa pääministerin huulia. Tuoreessa muistissa on vielä ennen vaaleja luvattu vappusatanen, josta ei lopulta jäänyt ikäihmisille käteen juuri mitään. Myös neljän hallituspuolueen lupaama 83-101 euron korotus opintotukeen jäi melko laihaksi, sillä siitä toteutui lopulta 2,5 euroa. Tyhjän saa pyytämättäkin, päättää Koponen.

Suomen Uutiset