Perussuomalaiset olivat tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana Tehyn vaaleissa, ja tulos yllätti erittäin positiivisesti kaikki. Kahdestakymmenestä ehdokkaasta läpi meni kaksi, Arja Juvonen Espoosta (228 ääntä) ja Petri Kröger Hämeenlinnasta (121 ääntä). Lista sai ääniä yhteensä 1 083, ja kaikki perussuomalaisehdokkaat saivat paljon ääniä.

Perussuomalaisten 2. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Arja Juvonen pitää vaalitulosta merkittävänä senkin vuoksi, että puolue lähti mukaan kisaan vasta kalkkiviivoilla. Lista asetettiin vasta helmikuussa, mihin nähden on tulokseen todella syytä olla ylpeä.

– Opimme tästä sen, että seuraavissa vaaleissa lista laitetaan pystyyn vuotta ennen vaaleja, ja ihmisiä innostetaan ja kannustetaan lähtemään ehdolle ajamaan jäsenistön asioita. Meillä tämä jäi nyt vähän viime tippaan, mutta seuraavissa vaaleissa ollaan viisaampia. Nyt kun meillä on oma lista Tehyn vaaleissa ollut, on neljän vuoden päästä entistä helpompi lähteä mukaan, Juvonen uskoo.

Jokainen ehdokas laittoi itsensä likoon

Juvonen on äärettömän ylpeä kaikista listalla olleista ehdokkaista, joista jokainen teki upean työn tuodessaan esille omaa osaamistaan, ammattitaitoaan ja työelämän tuntemustaan juuri niissä asioissa, joita koko Suomi tarvitsee. Juvosen mielestä oli todella hienoa nähdä, kuinka jokainen listan ehdokas laittoi itsensä täysillä likoon.

– Nyt lähden tosissani neuvottelemaan paikasta Tehyn hallituksessa. Olisi hyvin tärkeää päästä myös sinne vaikuttamaan. Minulla ei ole tietoa siitä, miten ne paikat jaetaan, koska olemme uusi ja pieni ryhmä, mutta haluamme kyllä päästä vaikuttamaan, Juvonen kertoo.

Hoitajien arvostuksen pitää näkyä myös palkassa

Ammattiyhdistysliikkeissä perussuomalaisten on tärkeää ajaa jäsenten asioita samalla, kun laitetaan koko Suomea kuntoon, esimerkiksi Tehyssä terveydenhuollon osalta. Työntekijöiden hyvinvointi heijastuu väkisin myös potilaiden hyvinvointiin, ja suomalainen hoitaja on osaava ja ansaitsee arvostuksensa. Perussuomalaisten tehtävä on nostaa entistä paremmin esille niin palkkakysymyksiä kuin myös työhyvinvointiin liittyviä asioita.

– Hoitajien arvostus on tärkeää, ja sen pitää näkyä myös palkkauksessa. Korona-ajan kriisi on heijastunut valtavasti tälle alalle. Ihmiset ovat väsyneitä ja kentän työntekijät ovat olleet myös pelokkaita siitä, miten heille käy. Siinä missä muualla Euroopassa on arvostettu hoitajia muun muassa koronalisillä, ei Suomessa näin ole tapahtunut, ja se on iso häpeäpilkku, Juvonen sanoo.

Oikea onnenpotku perussuomalaisille

Perussuomalaisten ehdokaslistalla oli hyvä kattaus ihmisiä ympäri Suomen, ja heidän välillään vallitsi niin hyvä henki, että Juvonen toivoo kaikkien pitävän edelleen yhteyttä ja kommunikoivan keskenään jatkossakin, jotta tiedetään, mitä kentälle kuuluu. Aikaisemmin ongelmana on ollut se, ettei ole tiedetty, mitä Tehyssä tapahtuu, kun perussuomalaisilla ei ollut siellä valtuutettuja.

– Tämä oli meille oikea onnenpotku. Tavoite oli yksi edustaja, pelkona oli, ettei saada yhtään, mutta kaksi on jo suuri voitto. Mielestäni pärjäsimme hyvin. Asetimme riman korkealle, ja tavoite saavutettiin, mutta se ei tullut ilman työtä. Jokainen pisti kaikki paukut peliin, Juvonen iloitsee.

Suomen Uutiset