Perussuomalaisten mielestä suomalaisten johtovastuu Libanonin UNIFIL-operaatiossa tulee liian kalliiksi. Puolue jätti eriävän mielipiteen eduskunnan puolustusvaliokunnan asiaa koskevaan mietintöön tiistaina.

UNIFIL on YK:n alainen rauhanturvaoperaatio, joka käynnistyi alunperin jo vuonna 1978. Suomalaiset osallistuvat operaatioon nyt yhteisessä pataljoonassa irlantilaisten kanssa. UNIFILin tehtävä on Israelin ja Libanonin vihollisuuksien lopettamisen valvonta ja paikallisen väestön suojelu.

Eriävä mielipide antaa tuen UNIFIL-operaatiolle, mutta sen mukaan Suomen ei ole syytä ottaa itselleen irlantilais-suomalaisen pataljoonan johtovaltiovastuuta ensi syksynä. Syy on selkeä: johtovastuun kustannukset ovat liian korkeat. Kustannuksista ei myöskään ollut riittävää tietoa, kun Suomi päätti palata operaatioon vuonna 2011, kansanedustaja Jussi Niinistön ja Pentti Oinosen allekirjoittamassa tiedotteessa sanotaan.

– Mielestämme Suomella ei ole varaa lisätä kriisinhallintamenojaan kymmenillä miljoonilla euroilla, kun se samaan aikaan leikkaa rajusti oman maan puolustuksesta, eriävässä mielipiteessä todetaan.

PS VERKKOTOIMITUS