

PS ARKISTO
Perussuomalaisista tuli suurin duunaripuolue – kannatus työväestön keskuudessa jo yli 41 prosenttia
Itseään duunaripuolueena pitäneen sdp:n kannatus on pudonnut puolen vuoden aikana erityisesti työllisten joukossa, kun taas perussuomalaiset on kasvattanut suosiotaan työllisten keskuudessa.
Perussuomalaiset on vakiinnuttanut asemansa Suomen suosituimpana puolueena. Taloustutkimuksen uusimman, Ylelle tekemän kannatusmittauksen mukaan perussuomalaisten kannatus on jo 24,3 prosenttia, eli lähes joka neljäs äänestäjä luottaa perussuomalaisiin.
Seuraavaksi suosituimpaan puolueeseen, kokoomukseen, eroa on jopa viisi prosenttiyksikköä, eli perussuomalaiset on ainoa yli 20 kannatusprosentin puolue.
Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Pasi Holm on nostanut esiin erään kiinnostavan muutoksen puolueiden kannatuksessa. Holm analysoi Taloustutkimuksen aineistoja jaotellen kannatuksen työssä käyviin ja koko väestöön. Työntekijätason tehtävissä toimivien keskuudessa perussuomalaisten kannatus on huimat 41,5 prosenttia kun taas sdp:n vastaava luku on 13,1 prosenttia.
– Perussuomalaiset on selkeästi duunaripuolue, Holm sanoo uusisuomi.fi -verkkolehden haastattelussa.
Perussuomalaiset nuorten suosikki, sdp harmaantuu
Holm toteaa että sdp:n kannatus on pudonnut puolen vuoden aikana yleisesti, mutta erityisesti työllisten joukossa, kun taas perussuomalaiset on kasvattanut suosiotaan työllisten keskuudessa.
Perussuomalaisten suosio näyttää vahvalta myös siinä mielessä, että perussuomalaisten kannattajat ovat nuorempia kuin sdp:n kannattajat.
– Sdp on ollut jo pitkään eläkeläisten puolue. Sdp:n ongelma on, että aikaisempaa isompi osa eläkeläisistä poistuu keskuudestamme ja aikaisempaa vähemmän ihmisiä tulee eläkkeelle, Holm sanoo uusisuomi.fi -verkkolehden jutussa.
PS puolustaa suomalaista teollisuutta ja vientiä
Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen nostaa esille konkreettiset syyt, jotka ovat tehneet perussuomalaisista Suomen suurimman duunaripuolueen.
– Me olemme ainoa puolue, joka on määrätietoisesti jo useamman vuoden ajan, etenkin ilmastopoliittisessa keskustelussa pitänyt tiukasti kiinni siitä, että suomalaisen teollisuuden ja vientiteollisuuden edellytyksiä ei saa tuhota ilmastopoliittisilla päätöksillä.
Suomalainen teollisuus on muutenkin varsin puhdasta. Perussuomalaisten mielestä tehtaanpiippu Suomessa on samalla aina ilmastoteko.
– Kun julkisuudessa on käyty ilmastopoliittista keskustelua, esimerkiksi hiilineutraalisuuteen pyrkimisessä, niin se on johtanut muun muassa siihen, että hallitus on nyt nostamassa jokapäiväisiä elinkustannuksia. Toimenpiteet kohdistuvat asuntojen lämmitykseen ja liikkumiseen, puhumattakaan harrastus- ja työmatkoista. Tavallisten perheiden ja teollisuuden röyhkeä rahastus on selkeästi laskenut ainakin demarien kannatusta ja tuonut sieltä työväestöä perussuomalaisten joukkoihin, Putkonen sanoo.
Suomeen ei pidä tuoda halpatyövoimaa
Putkosen mukaan duunarit ovat huomanneet myös, että perussuomalaiset vastustaa halpatyövoiman maahantuontia, joka johtaa palkkojen romahtamiseen. Perussuomalaiset haluaa myös säilyttää työvoiman tarveharkinnan ja mahdollisesti jopa tiukentaa sitä.
Tarveharkinnalla pyritään muun muassa estämään sellaisten ihmisten tuloa Suomeen, joilla ei ole tosiasiallisia edellytyksiä työllistyä suomalaisilla työmarkkinoilla.
– Tarveharkinnan poistaminen tosiasiassa johtaisi palkkojen halpuuttamiseen, erityisesti palvelu- ja rakennusalalla, Putkonen sanoo.
Sdp:n aseman Putkonen arvioi vaikeutuvan entisestään.
– Sdp:n kannatus on aina levännyt ay-liikkeen varassa. Demarien nykyinen politiikka tulee kuitenkin karkottamaan työväestöä puolueesta entisestään.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- suosituin puolue asuminen ja liikkuminen duunarit äänestäjät halpatyövoima Taloustutkimus TYövoiman tarveharkinta Yle Pasi Holm Eläkeläiset kannatus perussuomalaiset SDP Matti Putkonen työllisyys verotus nuoret
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho: Suomi ei ole osaajien ykköskohde maailmalla – ”Hallitus pyrkii tuomaan matalapalkkaisia, vähän koulutettuja ulkomaalaisia työntekijöitä tekemään huonosti palkattua työtä”

Meri: Hallituksella ei ole ratkaisua suomalaisten työttömien varalle

Tutkimus selvitti: Autoilevat omakotitaloasujat joutuvat hallituksen ilmastotoimien maksajiksi

Hallituksen ilmastotoimien lasku jää enimmäkseen perussuomalaisten, keskustan, kokoomuksen ja sdp:n äänestäjille – vihreiden ja vasemmiston kannattajille veronkevennyksiä
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Jussi Halla-aho: ”Onko minkään median toimituksessa yhtä paljon rikollisia kuin Hesarissa?”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho jakaa X-tilillään kurinpalautusta Helsingin Sanomille. Halla-aho osallistuu näin keskusteluun tuoreesta hovioikeuden tuomiosta kahdelle Helsingin Sanomien toimittajalle niin kutsutussa Viestikoekeskus-jutussa. Hovioikeus kovensi käräjäoikeuden aiempaa tuomiota.

Teemu Keskisarja: Suomen osuus maailman hiilipäästöistä on yksi promille ja Suomen pinta-alasta 75 prosenttia on metsää – ”Repikää siitä tieteelliset tosiasianne”
Ylen aamussa vierailleelta kansanedustaja Teemu Keskisarjalta tivattiin kantaa hallitukselta odotettavaan ilmastostrategiaan. Keskisarja totesi asian olevan hänelle yhdentekevä. - Perussuomalaisille luonnonsuojelu on luonnollinen, pyhä asia. Ilmakehäkiihkoilu sen sijaan on paholaisen keksintö. Se on EU:n anekauppaa, lähiluonnon raiskaamista ja hiilinielujen nieleskelyä. Ilmakehäkiihkon sfääreistä olisikin tehtävä paluu aidosti vihreälle metsäpolulle.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Nyt tuli perussuomalaisten vastaus SDP:n Razmyarin leikkauslistoihin: ”Tätäkö tarkoittaa kaiken voi tehdä reilummin?”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Miko Bergbom tyrmää sosialidemokraattien varapuheenjohtaja Nasima Razmyarin esitykset maataloustukien leikkauksista sekä veronkorotukset listaamattomille yhtiöille.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

SU-Show #16: Suomessa on sananvapaus, mutta islamin arvostelija joutuu usein yhä vaientamisyritysten kohteeksi – onko suomalaisista tullut kulttuurisesti alistettu kansa?
Suomen Uutiset Show'n studiossa on tarjolla tällä kertaa suoraa puhetta sananvapauden todellisesta tilasta, kulttuurisesta alistamisesta sekä syistä ilmiön taustalla. Ajankohtaista aihetta pöyhivät Yhdysvaltojen historian ja kirkkohistorian dosentti, professori ja tutkija Markku Ruotsila sekä kansanedustaja Kaisa Garedew.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.